Nyheter

Berneklints Ferrari tog hem Pramms

Susanne Berneklint, Jägersrotränaren, hade stor dag när Plata O Plomo vann Pramms Memorial med 700 000 till vinnaren och I Kirk bara var bäst i Lanwades Stud Jägersro Sprint.
– Det känns skönt och är väldigt roligt, sa hon efter att Plata O Plomo sträckt på sig och grejat vinsten i Pramms.

Plata O Plomo var med tidigt i front och det var inte någon blygsam öppning han tvingades till.
– Usch, jag tänkte att det här går alldeles för fort, erkände Susanne efter vinsten.
Men jockeyn Carlos Lopez visste vad han gjorde och när Red Hot Chili ställde en sista fråga kunde han få Plata O Plomo att öka precis det som behövdes.
– Carlos är en mästare på tempobedömning, berömde sedan Susanne.
Efter vinsten i Pramms funderar Susanne på att testa sin stjärna på gräs. Under vintern i Dubai fick hon klart för sig att det fanns en hel del syskon till Plata O Plomo som gjort bra resultat på gräs och målet blir nog Stockholms Stora Pris på Bro Park i mitten av juni.

Även om Plata O Plomo vann eftermiddagens största löpning var det nog I Kirk som imponerade mest. Han flög till ledningen, drog undan i hårt tempo och när Carlos Lopez bad om lite extra i början av upploppet stack han bara undan med många längder.
– Jag känner mest lättnad, sa Susanne efter att storfavoriten gjort sin plikt. Men det är skönt att allt fungerade.
I Kirk visade internationell klass och imponerade stort. Tanken är att han sedan ska starta i Zawawi Cup under Derbydagen i mitten av juli. Sen ska han börja förberedas för ytterligare en vinter i Dubai. Nu k a n det bli så att han får stanna hemma lite längre för att stanna kvar över Cupdagen som avslutar den internationella karnevalen.
– Vi får se så allt går som planerat, men det vore som en dröm att få chansen igen, säger Susanne som också ger en charmig beskrivning av den lille knatten I Kirk.
– Han är som en Ferrari, minimal weight och maximal power.

Foto: Stefan Olsson, Svensk Galopp

Relaterade artiklar

Back to top button
Close