FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

En annan sorts styrkebesked av MFF

Mot slutet av en tuff period med tre matcher på kort tid, skador och påtvingade positionsbyten gjorde MFF sin spelmässigt bästa match på ett bra tag.

Tidigare har det vart ett styrkebesked med bra resultat trots att spelet inte stämt.

Nu blev det goda spelet ett nytt styrkebesked. Fast det hängde ändå helt och hållet på Anders “AC” Christiansens avslut och den lyckade kampen mot slutet när Kalmar FF flyttade upp alla sina fyrtorn och pepprade MFF-försvaret med långa inkast och långbollar i jakten på en kvittering.

För om det blivit 0-0 – eller 1-1 mot slutet och det var ruggigt nära – hade det goda spelet inte varit värt särskilt mycket. Utan tre poäng hade det varit en skitmatch trots överlägsenheten och det vackra spelet.

Egentligen är det väldigt enkelt att slå fast vad som saknades: effektiviteten.

Kalmar FF:s Husie IF-fostrade målvakt Lucas Hägg Johansson gjorde en kanonmatch, men MFF var rätt bra på att pricka honom i lägena också plus få iväg avslut som smekte stolparna på fel sida. Med så många öppna chanser ska MFF göra fler mål än ett. Givetvis. Och det var faktiskt inte bara nicken mot slutet Kalmar FF kunde gjort mål på. Johan Dahlin gjorde en kanonräddning också. Lätt att glömma när matchen i 75 minuter kändes som ett enda långt konstant MFF-anfall mot ett Kalmar FF som försvarade sig bra.

Men nog med gnäll.

Presspelet satt länge perfekt. Kalmar FF:s alla försök till eget spel stressades sönder.

Anders Christiansen kom i lägena och hade ett väldigt bra samarbete med anfallarna för att hitta luckorna i Kalmar FF:s försvar. Det var ingen slump att AC avgjorde.

Arnor Traustason hade ingen lyckad dag senast mot IFK Göteborg. Idag var han lysande. Som han vann mark och kom med fart!

Rasmus Bengtsson var som vanligt, det vill säga bra. Oscar Lewicki och Eric Larsson också.

Bonke Innocent har blivit en publikfavorit. Inte så konstigt med den historiken i MFF, plus att han aldrig gett upp. Han börjar också så smått visa att han är mer än bara en bra att ha-spelare att kasta in när han behövs i sin speciella bollvinnar-roll.

Jo Inge Bergets crossbollar. Äntligen! De passningarna – oavsett vem som slår dem – har MFF saknat.

En tredjedel av serien är spelad och MFF ligger på poängsnittet 2,1. Det är guldfart. Besegrar man AFC Eskilstuna på lördag i nästa hemmamatch når man 2,18. Ett par dagar senare kommer en hemmamatch till, mot GIF Sundsvall. Seger där också och snittet är på 2,25.

Ett särskilt utropstecken också till Johan Dahlins mörkblå målvaktskläder. Grymt snyggt.

……………………..

En bra bit över 19 000 biljetter sålda.

Strax över 16 000 på plats. Det är ett problem. Den enda vettiga slutsatsen är att MFF numera har åtskilliga tusen årskortsinnehavare som struntar i att gå på fem-sex matcher, kanske fler, varje år. Att sälja så många årskort som Malmö FF numera alltid gör är i huvudsak bra, men något man faktiskt måste börja diskutera är hur man ska jobba för att de som köpt möjligheten att se 15 matcher faktiskt gör det också.

…………………………

Bojan Pandzic är ett också ett problem.

Domare som inte kan hålla en jämn nivå är alltid det. Är man petig ska man vara det hela tiden, släpper man mycket gäller det att göra det i 90 minuter. Pandzic pendlar som en berg- och dalbana och det måste vara helt omöjligt att som spelare veta vilken nivå som gäller. Jämför gärna med Martin Strömbergsson som MFF hade senast mot IFK Göteborg. Strömbergsson är en väldigt mycket bättre och mer konsekvent domare än Pandzic.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close