Nyheter

Fotbollsresa med stil

Om man har en passion för fotboll så är det oslagbart att få göra en fotbollsresa. Att med likasinnade få uppleva någon stormatch, med allting runtomkring det, är en otrolig upplevelse.

Jag har fått förmånen att uppleva fotbolls-VM i såväl Italien (1990) som Frankrike (1998), Tyskland (2006) och USA (1994). Oftast har jag köpt ett helt resepaket och då blir man verkligen som en stor familj. Under dessa resor har jag skaffat vänner för livet. Vänner från hela landet. Det var med några av dessa vänner som jag gjorde min senaste supporterresa.

Besök på Stamford Bridge

Jag är en stor fan av både Malmö FF och England, så var det för mig självklart att jag skulle åka till London när Malmö skulle möta Chelsea i Europa League tidigare i år.

Första matchen förlorade de på hemmaplan men hoppet finns alltid där ändå. Och, ärligt talat handlar det lika mycket om själva resan och sammanhållningen. Alltså var matchresultatet inte avgörande för hur roligt vi skulle ha.

Jag styrde själv upp resan eftersom jag varit i London en massa gånger. Stamford Bridge hade jag dock aldrig besökt förut, de flesta matcher har jag sett på White Heart Lane eftersom jag är Spurs-fan. Nya arenan har jag inte sett än, den dagen blir spännande!

Vi var fyra grabbar och tre tjejer som åkte, först var tanken att vi skulle ta en minibuss hela vägen dit, men det blev för tidsomfattande. Därför blev det flyg. Jag har ofta bott endera i Bayswater eller Paddington, därför var det där jag kollade hotell i första hand. Fick till ett bra hotell nära Paddington-station och eftersom det ingick bra frukostbuffé, inte alltid det gör det i London, så bokade jag.

Allt gick så smidigt, jag tog ingenting för att arrangera resan utan alla betalade sin del, även jag. De fick betala in direkt när vi bokade så att ingen skulle hoppa av och riskera för oss andra. Ingen hoppade av. Vi hade två dagar i London innan matchdag så då tog jag oss runt till alla sevärdheter de önskade som London Eye, Wembley stadium, Towern, Big Ben, slottet och annat.

Det var lugna och roliga dagar med mycket god mat och trevlig shopping.

Trevliga och lugna kvällar

Vi gick och tog några öl på puben runt hörnet varje kväll, men mer än så blev det inte. Vi gick aldrig vidare efter det utan knallade hem till hotellet.

Några delade rum men jag hade enkelrum. Varje kväll när jag kommit tillbaka till rummet så slängde jag omkull mig på sängen, slog igång sporten på tv. Samtidigt kollade jag in Facebook, Twitter och roade mig lite på sajter som scrabblegames och slotsia.

Oj, jag glömde nästan matchen. Vårt lag förlorade med 3-0 och jag skulle ljuga om jag inte sa att det var förväntat. Men upplevelsen från matchen var fantastisk. Stamford Bridge är en härlig area, likaså Chelsea-fansen. Så det blev en minnesvärd resa trots förlust. Nu har vi fått mersmak och planerar redan nästa resa till England.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close