FotbollNyheterTrelleborg FF

Sent mål gav TFF blytung seger

Det blåser vanligtvis på Vångavallen – men lite extra i dagar som dessa. Trelleborg jagar vitala poäng för att säsongen inte ska vara över i juli.
Mot Örgryte IS fick TFF slita rejält – och utdelning för det fick man. 2-1-seger idag och vindarna kring Vångavallen avtar något. 

Med endast en seger – sju poäng totalt på de åtta inledande matcherna – har varje drabbning kommit att bli en viktig sådan för Trelleborgs FF. Laget spåddes kandidera till allsvenskt avancemang, men än har man mycket att bevisa.
Under söndagen gästades man av Örgryte IS för att tampas om viktiga poäng.

Tidigt mål av Salif Camara Jönsson försatte TFF i en bekväm position.
Men bortalaget Örgryte inledde en intensiv kvitteringsjakt kort därefter, mot ett Trelleborg som fick slå ifrån sig. Endast några få uppstick från hemmalaget var avbrotten i ÖIS offensiv.
– Det har blivit lite “kniven mot strupen”, men vi får kämpa på. Vi har varit här tidigare och vet vad som krävs. Det ser bra ut idag, men vi behöver bli bättre, sa Salif Camara Jönsson i cmores halvtidsintervju.

Salif Camara Jönsson gav Trelleborg en tidig ledning. Foto: Bildbyrån

Till alla TFF-sympatisörers förtret skulle kvitteringsmålet komma. Ett slumpartat mål, vilket uppståt efter att Trelleborgsförvaret misslyckats med att rensa bort en höjdboll. Tungt för TFF, som bara minuter innan haft en boll i ribban – men samtidigt ett logiskt mål sett till matchbilden.

Detta var en match innehållande två poängtörstande lag. Både TFF och ÖIS hade haft det motigt i  Superettan på slutet – så ju längre matchen led desto mer och mer utkristalliserades två förlorare. En poäng var ingen nöjd med.

I slutskedet fick TFF till ett momentum genom ett flertal heta lägen. Och på en hörna klev Dennis Antvi fram och nickade in segermålet till Trelleborg.
Därefter följde en ny desperat kvitteringsjakt från ÖIS – men TFF höll undan och tog samtliga tre – de så blytunga – poäng.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close