MotorNyheter

Årets första poäng för Jimmy Eriksson i ADAC GT Masters

Jimmy Eriksson och Mercedes-kollegan Jeroen Bleekemolen demonstrerade sin potential i ADAC GT Masters genom att omvandla temposättande träningsfart till två poänggivande race på Autodrom Most i helgen.  

Eriksson och Bleekemolen fick en drömstart på helgens tävlingar i Tjeckien när man toppade fredagens första fria träning och sedan var näst snabbast i den andra.

Zakspeed-duon tog därmed plats i den allra översta delen av en brutalt jämn resultatlista där hela 18 bilar, från åtta olika fabrikanter, rymdes inom en halv sekund runt den 4.2 kilometer långa banan i Most.

Dessvärre lyckades Eriksson/Bleekemolen inte riktigt reprisera sin lovande fart i helgens två tidskval, där man istället fick nöja sig med placeringar i mitten av det 31 bilar stora startfältet. En stark insats i lördagens Race 1 gav en slutlig niondeplats i mål, medan man i söndagens Race 2 slutade tolva trots att Eriksson tappade ett par platser när han trycktes av banan på det första varvet.

Resultaten belönades i båda loppen med mästerskapspoäng; de första för Zakspeed-teamet i ADAC GT Masters under 2019.

– Vi fick en riktigt bra start på helgen på den fria träningen, och vi känner verkligen att den farten är representativ för vad vi kan prestera när allting klaffar, säger Jimmy Eriksson i ett pressutskick och fortsätter.

– Tyvärr har vi just nu ett ganska litet fönster där bilen fungerar optimalt, och i kvalen lyckades vi inte riktigt få in däcken i det fönstret. Vi måste helt enkelt se till att starta lite längre fram än vad vi gjorde i helgen, för farten i racen var återigen riktigt bra. Jag är ändå glad att vi kunde öppna upp vårt poängkonto och att vi skrapat på ytan av den potential som jag är övertygad om att vi har.

ADAC GT Masters fortsätter närmast på Red Bull Ring i Österrike den 7-9 juni.

Foto: ADAC Motorsport & Jimmy Eriksson Racing

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close