FotbollLandskrona BoIS

BoIS oväntade poänghjälte: “Brukade spela på topp med Hofsö”

Matchen såg ut att gå förlorad för Landskrona BoIS när Värnamo gjorde 2-1 i 89:e.
Men på stopptid joggade målvakten Amr Kaddoura upp i offensivt område…

Som en hungrig geopard efter en stackars nyvaken antilopp.
Som Forrest Gump i nedfördbacke.
Som ett pistolskott i medvind.
Amr Kaddoura visade i Värnamo att han inte bara är en av ettanfotbollens bästa målvakter – utan även den snabbaste.
Ty ruschen efter 2-2-målet från ena straffområdet till BoIS-klacken vid det andra var minst sagt imponerande.
Vad gör du på 100 meter? 10,80?
– Jag är inte säker, men efter att ha sett klippet tror jag inte att det är så många andra målvakter som är snabbare än mig, säger Amr med ett skratt.

Ärligt talat. När ni målvakter i slutsekunderna i en match, när laget ligger under, fyller på i straffområdet för att försöka bidra förväntar man sig… ingenting. Du, som “bara” är 1,85, gick upp och hängde in bollen med pannan som värsta Peter Crouch! Vad minns du från målet?
– Som tur var blev jag omarkerad, och Måns Ekvall slog en perfekt hörna. Bollen dök ner mot mig och jag hoppade upp och fick träff. Det var verkligen inte en hård nick och jag hann tänka en del från bolltouch tills det att den studsade in via stolpen.
Tur att Värnamo inte hade någon gubbe som bevakade första stolpen…?
– Fråga mig inte. Jag blev bara så lyckligt av att det blev mål.

Men den där Usain Bolt-rushen direkt efter målet…?
– Vi har en sådan härlig publik och det var rätt många som gjort resan till Värnamo. De betyder jättemycket för oss och instinkten tog över. BoIS är min klubb, jag är född och uppvuxen i staden och har lurat här hela karriären förutom en kortare sväng till Höganäs. Det var mycket känslor helt enkelt. Jag fick ett gult kort, mitt andra för säsongen. Men – det var det värt.
Det är lite coolare att få gult när man är en äkta bror och firar med fansen i 92:a – snarare än när man maskar för dåligt vid en inspark.
– Exakt!
Är du chef på måndagsträningen nu och blir uppassad av spelare som putsar dina skor?
– Tyvärr inte, men det borde kanske vara så. Det finns ett par juniorer som skulle passa för det jobbet, men jag nämner inga namn.
Det måste vara första målet för dig va?
– Ja, på seniornivå. Men som yngre spelade jag på topp med Robin Hofsö och jag minns när jag avgjorde en final i Biff-cupen som 13 eller 14-åring. Det var först lite senare jag satsade fullt ut på målvaktsrollen.

Hur firar man som du när det råder ramadan?
– Det blev bara en pastasallad i bussen på vägen hem.
Pastasallad, så förutsägbart. Kom igen nu!? Du är ju kung i staden och solen har gått ner – är det inte läge att sänka en riktig slafsig pizza och en stor läsk?
– Haha, nej nej, jag ska hem och vila.
För att ladda för nästa uppgift mot Torn borta på söndag?
– Exakt. Det kommer att bli en rolig och tuff match. Jag hoppas att vi är obesegrade även efter den.
Är ramadan över då?
– Nej.
Synd. Då missar du division ett-fotbollens bästa hamburgare!
– Jag har hört om de där burgarna, haha. Men jag överlever nog.

Målväktare och målskytt.

BoIS är obesegrade efter åtta omgångar och tvåa i serien, strax bakom ärkeskrällen Skövde.
Är du förvånad över att ni gått så bra?
– Ärligt talat hade jag inte förväntat mig att vi skulle vara så stabila som vi varit. Men vi har ett bra lag och fungerar fint ihop i truppen, så det gäller att fortsätta bygga vidare på en bra start.
Och för din del – hur skönt är det att vara tydlig förstemålvakt för första gången någonsin i BoIS (även om det blev 19 matcher i superettan i fjor)?
– Det har positiv inverkan på självförtroendet, helt klart. Tidigare har det varit mycket in och ut i laget och väldigt mycket nötande på bänken. Men jag har haft mycket tålamod och tro på mig själv och det betalar sig nu. Som målvakt betyder det mycket att vara “klar” etta; man vågar mer på planen och spelar oftast bättre med den tryggheten i sig. Lagets tränare har gett mig ett förtroende jag vill ta tillvara på.
Du är ju även landslagsmålvakt i Palestina. Du får se till att skicka klippet på ditt mål till dina förbundskaptener…?
– Haha, nej nej. De har säkert bra kolla själva.
Hur många gånger har du sett klippen förresten?
– Närmare 20 gånger faktiskt. Jag tröttnar aldrig.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close