FotbollMalmö FFNyheter

Straff avgjorde för MFF:s U21 – mållöst testspel av Sydney Lokale

MFF U21 bortabesegrade Kalmar FF med 2-1 efter ett sent avgörande på straff av Laorent Shabani (bilden). Testspelaren Sydney Lokale från Kenya fick lämna planen utan att ha gjort något mål.

– Lokale är en fysiskt stor spelare, 193 centimeter lång. Han är hyfsat snabb och stark, men han hade vissa brister i samspelet med de övriga. Bland annat i presspelet. Men det är svårt att hitta rätt med allt sådant direkt med nya lagkamrater i en ny omgivning. Han hade ett par chanser, bland annat en farlig nick, sammanfattade MFF-tränaren Andreas Georgson.

Den 18-årige anfallaren som tillhör klubben Kariobangi Sharks och har spelat med Kenyas U20-landslag ska de närmaste dagarna träna med MFF:s U19-trupp. Någon träning med MFF:s A-trupp är inte inplanerad.

MFF startade trögt den första kvarten och Kalmar FF var det bättre laget fram till ledningsmålet 1-0, som gjordes av brasse-mittfältaren Rafinha. Efter det tog MFF över och kvitteringen nickade backen Noel Hansson in på hörna strax före paus. Segermålet dröjde dock till 90 + 3 minuter då Samuel Adrian hittade Mubarak Nuh, som bröt in i straffområdet och blev fälld. Laorent Shabani klev fram och chippade hur kallt som helst in bollen mitt i målet. Målvakten var på ett helt annat ställe.

– Snyggt, betygsatte Andreas Georgson och lade till.

– Vi var det bästa laget de sista 70 minuterna och skulle nog haft en straff redan 20 minuter innan vi fick den. Det tog lite tid att växa in i matchen eftersom gräset var rätt ojämnt och tjockt. Kalmar FF hade dessutom ett bra lag med 7-8 spelare från A-truppen.

MFF ställde upp med följande elva:

Lamin Sarr – Noel Hansson, Franz Brorsson, Linus Borgström – Albin Sundgren, Amir El-Marakbji, Samuel Adrian, Laorent Shabani, Mubarak Nuh – Sydney Lokale, Tim Prica.

De mest etablerade Brorsson och Adrian tog ett stort ansvar.

– De två var tydligt bäst. Mubarak Nuh var också bra. Det var farligt nästan varje gång han gick mot deras mål och antingen kom han förbi eller så fick de fälla honom, berömde Andreas Georgson.

Kalmar FF hade utlokaliserat matchen till Färjestaden på Öland och den lokala klubben körde full familjedag. Därför var det både hyfsat med folk och en trevlig inramning.

Segern innebar att MFF befäste sin serieledning i U21-serien.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close