skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Andreas Vindheim lämnar MFF i sommar

MFF och Sparta Prag har nu kommit överens om en övergång för Andreas Vindhem. Den 23-årige norrmannen kommer att lämna MFF i samband med sommaruppehållet.

Kontraktet han skrivit på med Sparta Prag är på tre år. Det börjar gälla i mitten av juni och han kan börja spela med sin nya klubb när det tjeckiska transferfönstret öppnar den 21 juni. Innan dess har MFF tre matcher, mot AFC Eskilstuna, GIF Sundsvall och Helsingborgs IF. Om han ska spela i någon av dessa avgörs när han återvänt från Prag. Det gör han i morgon onsdag.

– Det har vært 4 fantastiske år i klubben. Har fått minner for livet og opplevelser jeg sent vil glemme. 2 SM gull og spesielt Europa eventyrene setter jeg høyt. Det er blandete følelser akkurat nå, men jeg er utrolig stolt og takknemlig for at jeg har fått representere en så flott forening som Malmö FF. Så vil jeg takke alle mine lagkamerater, trenerstabb, alle som jobber i MFF og en stor takk til supporterne, säger Andreas Vindheim i ett utskick till klubbens medlemmar som även skickats till pressen och fortsätter.

– Takk for alt. Håper vi sees igjen! Framåt Malmö!

Andreas Vindheim kom till Malmö FF från Bergenklubben SK Brann år 2015. Under sin tid i MFF har han haft stor del i föreningens framgångar med bland annat två SM-guld och gruppspel i både Champions League och Europa League.

Under säsongen 2018 var Andreas Vindheim en viktig kugge i laget som avancerade till sextondelsfinal i Europa League, inte minst genom två viktiga mål mot Besiktas JK och Sarpsborg 08 plus sina assist i bortamatchen mot FC Midtjylland..

Efter fyra år, totalt 102 matcher och fem mål i MFF-tröjan lämnar nu högerbacken/wingbacken för nya utmaningar i Sparta Prag.

– Andreas kom till oss för lite drygt fyra år sedan och har hela tiden utvecklats som spelare. Han har alltid varit lojal och satt laget i första hand. De senaste åren har han tagit stora kliv i sin utveckling och var bland annat en starkt bidragande orsak till att vi gick vidare från gruppspelet i Europa förra året.

– Vi känner att han har gjort det väldigt bra under sin tid här i MFF och nu när han har chansen att gå vidare vill vi inte stå i hans väg, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i pressutskicket.

Enligt uppgifter till Aftonbladet får MFF 1,3 miljoner euro (cirka 14 miljoner kronor) för Andreas Vindheim, som hade kontrakt till och med nästa säsong 2020.

På Spara Prags hemsida kommenterar sportdirektören, den förre Arsenalspelaren Tomáš Rosický, övergången:

– Han har en vinnarmentalitet. I Sverige har han spelat för en klubb som är i en liknande situation som vi är i Tjeckien. Han är van vid supportrarnas förväntningar och kraven från publiken. De kommer inte som någon överraskning för honom. Dessutom är han 23 år och borde därför bli ännu bättre. Andreas är väl lämpad för att spela höger wingback. Han går på offensiven och slår bra inlägg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close