IBK LundInnebandy

IBK Lund lyfter upp jättetalang

IBK Lund meddelar att en av Skånes absolut största talanger flyttas upp från JAS-laget till Dam Elit. Emma Heander, född 2003, stod för en fantastisk säsong där hon kom tvåa i den interna poängligan med 39 poäng på 18 matcher i JAS-serien.

Då Heander nu blir förstaårssenior innebär det att hon kommer göra sin seniordebut i Allsvenskan. Hon är en egen produkt som har gått genom flicklag, till juniorlag och nu även seniorlag i klubben. Heander kommer kombinera spel i Allsvenskan och Juniorallsvenskan under kommande säsong.

I linje med att fortsätta ge våra yngre spelare chansen i representationslaget får Dam Elit nu in en teknisk skicklig och smart spelare.
– Emma Heander är en snabb spelare med bra teknik och ett fint spelsinne. Hon öste in poäng i JAS förra året och har redan tränat med oss under hela förra året, säger huvudtränare Johan Gustafson och fortsätter:
– Hon är glad att äntligen vara tillräckligt gammal för seniorspel och det är vi också glada för, avslutar Gustafson nöjt.

Foto: Patrik Palm.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close