HandbollIFK Kristianstad

IFK Kristianstad värvar mittsexa från Tunisien

IFK Kristianstad presenterade under tisdagen en ny mittsexa.
Tunisiske landslagsspelaren Jihed Jaballah kommer att förstärka truppen till sommaren. Kontraktet börjar att gälla i juli och sträcker sig över två säsonger.

Mittsexan med VM-meriter hörde tidigt av sig när Ljubomir Vranjes skrev på för klubben januari, ett kraftpaket som är svårstoppad med sina 204 cm och 120 kg.
-Jag är väldigt glad över att komma till IFK Kristianstad, en stor klubb med stora ambitioner. Jag har hört mycket gott om de orangea supportrarna och det ska bli kul att få spela inför en så stor publik. Det ska även bli inspirerande att tränas av Ljubomir Vranjes som är en aktad tränare, säger Jihed.

Sportchefen Jesper Larsson:
– I Jihed kommer har vi hittat en linjespelare som inte är så vanliga i Sverige. Han är stor, stark och kommer att spetsa till vår M6-position på ett bra sätt. Det kommer att ta lite tid innan han hittar rätt i sin nya omgivning med nytt land och nytt språk, men på handbollsplanen kommer han att visa vilken klass han besitter. Offensivt är han bra på att spärra, fånga boll och fajtas till han får en chans. Defensivt har han fortfarande en del att jobba med men vi kommer definitivt att nyttja honom även där.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close