FotbollMalmö FFNyheter

Jörgen Edmund blir MFF:s nye ekonomichef

MFF har hittat Stefan Anderssons ersättare som ekonomichef. Från och med den 14 augusti tar Jörgen Edmund – senast i JLM – över den viktiga posten.

Jörgen Edmund är 49 år gammal, utbildad civilekonom och uppvuxen i Södra Sandby utanför Lund. Han kommer närmast från anläggningsbranschen där han sedan 2012 arbetat som ekonomichef på JLM.

Med nästan 20 års erfarenhet av rollen som ekonomichef i olika bolag ser Jörgen Edmund fram emot utmaningen att bli en del av Sveriges mest framgångsrika fotbollsförening.

– Jag ser fram emot detta med stolthet och stor förväntan. Det ska bli fantastiskt roligt att bli en del av en så anrik och fin förening som Malmö FF, och att få leda och driva ekonomifunktionen framåt ska bli väldigt spännande. Mitt fotbollshjärta är utan tvekan himmelsblått och jag har följt klubben sedan en lång tid tillbaka, säger Jörgen Edmund till klubbens hemsida.

Hos Malmö FF kommer Jörgen Edmund att bli ansvarig för den operativa styrningen av ekonomin. I sin roll som ekonomichef kommer han att arbeta nära VD och styrelse, vilket innebär en tongivande roll i organisationen.

– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Jörgen. Det var en lång rekryteringsprocess med många intressanta kandidater, men med Jörgens gedigna bakgrund och kompetens är vi övertygade om att vi har hittat rätt person för den här viktiga rollen, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF.

Foto: Malmö FF

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close