FotbollIFK MalmöNyheter

Malmö-talangen flyttar till Kalmar FF

Ytterligare en Husie IF-fostrad spelare lämnar Skåne-fotbollen för Kalmar FF: I juli byter Elias Olsson IFK Malmö mot den allsvenska Smålandsföreningen. 
– Det ska bli en väldigt spännande utmaning, säger han. 

IFK Malmös 16-årige talang, Elias Andersson, är nyligen hemkommen från sina första matchrepresentationer i P03-landslaget. En vecka i Portugal där Sverige deltog i en fyrnationsturnering.
– Det var en jättebra erfarenhet. Mina första matcher med landslaget. Kul. Jag är nöjd med mina insatser och fick en del speltid ändå, säger mittbacken.

Elias Olsson under en match i Portugal nyligen. Foto: Privat

Elias Olsson har en spelarbakgrund i bland annat Staffanstorp United, FC Burlöv och Husie IF. 16-åringen ankom till IFK Malmö så sent som i slutet av förra året.
I juli går åter flyttlasset – då han beger sig norrut till allsvenska Kalmar FF:s ungdomssektion, för fotboll i ny miljö och gymnasiala studier.
– Det känns bra att det blev Kalmar – men det stod mellan en del klubbar, bland annat Malmö FF. Men jag kände att jag ville ifrån Malmö och se något nytt. Jag kommer få tillhöra Kalmars U19, vilket lockade. Jag vet att Kalmar satsar mycket på unga spelare, de tar upp många i a-laget. Jag hoppas kunna gå hea vägen och ta mig upp i a-laget.
Varför blev det en så kort sejour i IFK Malmö?
– Jag kom dit för att höja nivån på mitt spel. Jag har ju haft kontakt med Kalmar under en lång tid. Så blev det klart att jag skulle flytta i juli.
Likt många unga talangfulla spelare har Elias Olsson erfarenhet från provspel hos europeiska klubbar.
– Jag var ju hos Feyenoord, och sedan hos FC Midtjylland när jag var yngre.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån/Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close