MotorNyheter

Revanschsugen William Nilsson tar sig an Silverstone

Till helgen körs RX2 International Series i Storbritannien. William Nilsson från Tomelilla har siktet inställt på en bra placering samt kunna avancera i mästerskapet.
– Under helgen vill jag på att vara ännu mer i framkant och höja tempot ytterligare. Jag vet att kapaciteten finns för att fightas i toppen, säger Nilsson i ett pressutskick.

Det är dags för den tredje deltävlingen av rallycrossmästerskapet RX2 International Series. Helgens deltävlingen körs på den välkända F1-banan Silverstone, och det är en laddad William Nilsson som reser till Storbritannien.

– I helgen är det bara att trycka på. Eftersom jag kört där tidigare så hittar jag runt på banan, om man säger så. Under Silverstone förra året hade vi elproblem med bilen, så det ska bli kul att komma dit och kunna få lite revansch. Nu är bilen dessutom hundra procent återställd efter kraschen i Barcelona, så jag är riktigt taggad, säger 19-åringen.

För Nilssons del inleddes årets säsong med en rejäl krasch i Barcelona, som skadade både förare och bil. Under tävlingen i Belgien gick det bättre och han kvalificerade sig till final. Men Nilsson har ännu högre mål inför helgen.

– Säsongen har inte direkt börjat som jag hoppats, och även om det verkar gå åt rätt håll så vill jag såklart nå högre resultat. Under helgen siktar jag på att vara ännu mer i framkant och höja tempot ytterligare. Konkurrensen i mästerskapet höjs hela tiden och alla förbättrar sig konstant, så det är helt klart tuffare än i fjol. Men jag vet att min kapacitet finns för att fightas i toppen.

Silverstone är en av de som tillfälligt byggts om för rallycrossen och är nästan en kilometer lång. För JC Raceteknik-föraren blir det andra gången på banan.

– Banan är fräck. Det blir den fjärde F1-banan för i år och den har säsongen absolut största hopp. Ett gigantiskt hopp faktiskt, så jag ser fram emot det.

Foto: Jan-Kåre Rafoss

Mästerskapstabell: RX2 International Series
1. Oliver Eriksson (SWE) 59 p
2. Jesse Kallio (FIN) 50 p
3. Fraser McConnel (JAM) 46 p
4. Sami-Matti Trogen (FIN) 36 p
5. Vasiliy Gryazin (LVA) 34 p
6. Ben-Philip Gundersen (NOR) 27 p
7. Simon Olofsson (SWE) 25 p
7. Damien Meunier (FRA) 25 p
9. William NIlsson (SWE) 23 p
10. Anders Michalak ((SWE) 22 p
11. Jimmie Walfridson(SWE) 17 (SWE)
12. Steven Volders (BEL) 16 p
13. Alberg Llovera (AND) 10 p

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close