BK OlympicFotbollNyheter

Olympics ytter inför derbyt mot Prespa Birlik

I en jämn division två-tabell hänger BK Olympic med bra och skuggar toppen. Under lördagen stundar Malmö-derby mot KSF Prespa Birlik.

Jesper Örnberg anslöt till BK Olympic under vintern. 19-åringen berättar om första tiden i klubben samt om lagets framgång – och blickar fram mot helgens match.

– Jag tror det kommer gå bra. Spelar vi vårt spel, som vi gjort hittills, så blir det bra, tror jag. Jag älskar prestigematcher som denna. En seger skulle absolut ge oss en boost, säger Jesper Örnberg.

Ytterspringaren – som nämner att han har uppseendeväckande långa inkast, ett vapen som Olympic nyttjar i sin offensiv –  kommer närmast från Kvarnby IK, där han figurerade i klubbens a-lag.
I och med flytten till BK Olympic har han tagit nya kliv i sin utveckling.

Jesper Örnberg och hans BK Olympic har inlett säsongen övertygande. Foto: Stefan Robért

Hur ser du på din första tid i klubben?
– Jo, men det är fantastiskt kul. Man har alltid vetat att Olympic är ett bra lag – men att det skulle vara ett så hårt arbetande lag har nästan chockat mig lite. Riktigt bra inställning i laget och ett jäkla go! Ett härligt gäng och en bra kvalité på spelet. Det har funnits andra klubbar som hört av sig – men det var aldrig någon tvekan om att välja Olympic.

–  Det är härligt att ha en sådan inledning på säsongen som vi haft. Det hoppas vi kunna fortsätta upprätthålla. Mina ambitioner är höga, och jag hoppas komma så högt som möjligt med Olympic. Vi har satt defensiven väldigt bra, det är nyckeln. Då kommer anfallsspelet på automatik, där vi har snabba, farliga spelare. Vi hoppas kunna fortsätta som vi börjat, tillägger Jesper Örnberg.

 

Joel Ask

Foto: Skånesport/Stefan Robért 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close