FotbollNyheter

Skåneboll bestraffar Klagstorps IF med poängavdrag för domarattack

I matchen mellan Klagstorps IF och Skabersjö IF blev en Klagstorpspelare utvisad efter att ha uppträtt aggressivt och hotfullt mot domaren. Skånes Fotbollförbunds tävlingskommitté har nu beslutat att ytterligare bestraffa föreningen med tre poängs poängavdrag, 5 000 kronor i böter och ett hot om att händer något liknande igen kommer laget att uteslutas ur serien.

Den aktuella serien är herrar division 5 södra och Klagstorps IF tappar därmed tre av de sex poäng laget hittills spelat ihop.

I rapporten från domaren sägs att spelaren uppträtt aggressivt och hotfullt mot honom, knuffat honom i bröstet med två raka armar samt tagit tag i det röda kortet och slängt det i marken. Domaren uppger att han vid knuffen kände smärta. Därtill har spelaren uppträtt på ett synnerligen olämpligt och otillbörligt sätt mot matchens funktionärer.

Så här sammanfattar Skånebolls TK det totala beslutet:

“Klagstorps IF är ansvarig för sina spelares, ledares och supportrars uppförande i samband med match. I samband med den aktuella matchen har det, förutom den anmälda händelsen med våld mot domare, rapporterats ordningsstörningar där spelare och publik uppträtt på ett grovt olämpligt sätt och ledare har efter matchen utan tillåtelse från domare tagit sig in i domarrummet för att diskutera domslut. Mot bakgrund av flertalet tidigare ärenden mot Klagstorps IF samt alla de rapporter från förbundets matchobservatörer som registrerats anser Tävlingsutskottet i en samlad bedömning att Klagstorps IF inte gjort vad som ålegat dem i syfte att motverka olämpligt och otillbörligt uppträdande från spelare, ledare och publik tillhörande föreningen. Föreningen Klagstorps IF ska hållas ansvariga för bristerna i ordningen kring matchen, brister i domarens arbetsmiljö och våld mot domare enligt paragraf 6.”

För våldet mot funktionären bestraffas därför Klagstorps IF med tre poängs avdrag i tabellen.

När de övriga delarna vägs in drabbas föreningen även av ´:

5 000 kronor i böter.

Att i resten av säsongens matcher betala kostnaden för Skånes FF:s matchobservatörer.

Och att Klagstorps IF vid upprepad förseelse och brott mot föreningens ansvar kommer att uteslutas ur serien.

Kostnaden för matchobservatörerna fastställs till 500 kronor per match.

Klagstorps IF har två veckor på sig att överklaga beslutet.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close