FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF och kommunen inleder samarbete för ett nytt arenaområde

På tisdag åker Trelleborgs FF och kommunstyrelsens arbetsutskott i Trelleborg på en gemensam studieresa till Norrköping. I TFF ser man det som första steget för att titta på en lösning för ett nytt arenaområde.

I tio år har man diskuterat fram och tillbaka med olika lösningar utan att mycket hänt.

– Det här ser vi som ett genombrott. Förhoppningsvis kan vi gå vidare, viljan finns från båda håll, och hitta något spännande. Viktigt att betona är också att det handlar om att komma fram till en helhetslösning, inte bara för elitverksamheten utan även bredden och den växande ungdomsfotbollen, säger TFF:s klubbchef Mattias Kronvall.

Enligt ett pressmeddelande som TFF skickat ut betonar man att Norrköping är intressant eftersom “Norrköping har seglat upp som ett väldigt lyckat exempel där kommun och fotbollsklubb har valt att jobba tillsammans för att få en integrerad lösning som gynnar både stadens utveckling och idrotten.”

– Vi känner ett stort intresse från kommunen och det blir spännande att ta del av Norrköpings erfarenheter. Det är ju långt ifrån bara en arena som växt upp i Norrköping, det är ju nästan en hel stadsdel. Det är något som gynnar både bredd- och elitfotbollen och som också bidrar till hela kommunens utveckling, säger Mattias Kronvall.

– Efter år av mängder med olika besked är det väldigt viktigt att vi kommer framåt i den här frågan. Idrott är en stor del av satsningar för kommunens ungdomar och om vi kan integrera stadsutveckling med en ökad satsning på idrott vore det fantastiskt, säger Mikael Rubin (M), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

Mattias Kronvall är extremt noga med att betona att det är ett inledande studiebesök och att inga detaljer är bestämda eller ens diskuterade.

Det inkluderar frågor som var den nya anläggningen ska ligga.

– Allt sådant beror ju på vad det nya området ska innehålla. Det kan bli Vångavallen eller någon annanstans. Norrköping har gjort mer än bara ett idrottsområde, det är därför vi är intresserade och de har varit väldigt öppna med att ställa upp och berätta. Vilket de alltså kommer att göra när vi är på plats.

Norrköping har konstgräs. Ska landets sydligaste arena också få det?

– Den slutsatsen ska man inte alls dra. Och som sagt, sådana saker är inte aktuella i det här inledande skedet. Det här är ett sätt att komma igång.

IFK Trelleborg är också ett Vångavalls-lag. Kommer IFK att vara med i processen?

– Givetvis ska man ta hänsyn till alla som har verksamhet på Vångavallen.

Vilka åker med till Norrköping från Trelleborgs FF?

– Jag själv, vår ordförande Torbjörn Jönsson, Katarina Ivholt från styrelsen och vår försäljningsansvarige Hasse Mattisson. Från kommunen är det alltså hela kommunstyrelsens arbetsutskott, berättar Mattias Kronvall.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close