FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

En lätt match som kan bli svår för MFF

Ett guldjagande MFF ska givetvis besegra ett tippat bottenlag som dessutom är nykomling.

Särskilt om det – som nu – är en match hemma på Stadion där MFF sedan Uwe Rösler tog över som tränare bara förlorat en tävlingsmatch: mot Chelsea. I Allsvenskan har man rensat nästan rent. I år har man 4-1-0 med målskillnaden 12-3 hemma, förra året var facit 7-2-0.

I den aktuella tabellen skiljer det dessutom 15 poäng mellan lagen.

Ändå kan det mycket väl bli en svår match för MFF.

Länge hade MFF en tendens att i jakten på topplaceringarna ställa till det just mot de sämre lagen långt ner i tabellen. Det har blivit betydligt bättre, men risken för återfall finns alltid. Allsvenskan är en farlig serie på det viset, det behövs inte många procents tappat fokus för att det ska gå snett.

Markus Rosenberg är viktig för MFF.

Rasmus Bengtsson är viktig för MFF.

Fouad Bachirou är viktig för MFF.

I lördagens match ska MFF klara sig utan alla tre!

Skade- och frånvaro-situationen har en längre tid ställt rätt höga krav på MFF-truppens bredd och förmågan att positionera om i laget. Det har laget klarat bra, men det här är faktiskt ett par kliv upp i trappan med utmaningar.

Särskilt som Uwe Rösler meddelade att han inte tagit ut någon trupp eftersom det finns lite för många frågetecken när det gäller vilka spelare som kan vara tillgängliga. Ett nytt namn på den listan tillkom under dagens stängda träning.

Lägg till att AFC Eskilstuna kanske inte har stabiliteten för att klara sig kvar, men ändå en hyfsad högstanivå. Annars slår man inte ut AIK och går till final i Svenska cupen.

Därför tror jag så här:

Enda chansen för MFF att ta en enkel seger är att inse att det inte är en lätt match.

Tror att MFF i genomgången inför matchen pratat en del om 2017 då lagen möttes tre gånger. AFC vann en vänskapsmatch i Malmö med 1-0 och hemmamatchen i Allsvenskan med 3-1. I Malmö hade MFF rejäla problem att vinna med 3-2 (Oscar Lewicki avgjorde). Och det var alltså en säsong där MFF tog SM-guld på 64 poäng och AFC Eskilstuna åkte ut så det brakade, sist i tabellen med 20.

Fokus hos alla.

Upp i nivå hos de som brukar spela.

Plus att de som kliver in från bänken tar chansen.

Då kan MFF ta den av alla förväntade stabila segern. Men bara då.

Är för övrigt övertygad om att en av spelarna som får chansen är Franz Brorsson och då centralt i trebackslinjen. Han har tränat där och även spelat på den positionen i de senaste U21-matcherna. Och när Rasmus Bengtsson tvingades gå av mot Kalmar FF var det Brorsson som ersatte.

AFC:s succélån från MFF Adi Nalic har missat de senaste matcherna på grund av skada, men har tränat i veckan och ska vara redo för spel. I så fall väldigt intressant. Fast med tanke på att AFC Eskilstuna spelar final i Svenska cupen mot BK Häcken på torsdag är det väl knappast läge att mindre än en vecka före chansa med en spelare som varit skadad? Om det nu är en chansning…

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close