skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Franz Brorsson redo för en central roll i MFF:s backlinje

Mot Kalmar FF fick han hoppa in när Rasmus Bengtsson fick kliva av efter att ha fått en känning i lårets framsida. Nu ska Franz Brorsson vara redo att starta i lördagens match mot AFC Eskilstuna. Och göra det på Bengtssons position centralt i trebackslinjen.

– Vi har ju inte fått laget än, men behövs det är jag beredd och jag har inte haft några bakslag. Dessutom har det varit väldigt nyttigt för mig att ha spelat i U21-laget, betonade Franz Brorsson efter fredagens matchförberedande träning.

Både i U21 och i veckans tidigare träningar – idag var den stängd – har han matchats i mitten.

– Jag kan spela på alla positionerna. Tidigare har jag spelat mycket till vänster och höger och blir det centralt är jag bekväm med det också. Skillnaden centralt är nog att man får springa mindre och styra de övriga lite mer.

I övrigt är det så osäkert vilka spelare som är tillgängliga att tränaren Uwe Rösler inte ens tagit ut någon trupp. Det vill han vänta med till matchdagen.

– Vi har fått några stötar och blåmärken, så den här gången vill och måste jag vänta. Några spelare är definitivt borta, ett par är osäkra och på träningen idag tillstötte ytterligare en sak, berättade Uwe Rösler utan att avslöja vilken spelare det handlar om.

Markus Rosenberg är avstängd, Fouad Bachirou och Lasse Nielsen är borta sedan ett tag och skadan Rasmus Bengtsson drabbades av mot Kalmar FF håller även honom borta från spel. Jo Inge Berget har fått korta av ett par träningar, Arnor Traustason fick en lätt känning på onsdagsträningen, som då bedömdes inte vara alls problematisk och Behrang Safari missade Kalmarmatchen på grund av feber. Normalt sett ska alla tre vara tillgängliga, men eftersom MFF bekräftar att det finns frågetecken i laguttagningen kan det vara någon eller några av dem.

Dessutom tillkommer frågan hur försäljningen av Andreas Vindheim till Sparta Prag påverkar hans fokus på de tre matcherna som återstår för honom i MFF?

AFC Eskilstuna åker till Malmö med 19 spelare. Bland dem finns MFF-lånet Adi Nalic som missat de två senaste matcherna på grund av skadekänning vid knäet. Denni Avdic saknas.

Matchen kommer att dömas av Andreas Ekberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close