FC RosengårdFotbollNyheter

Fyra raka segrar har fört upp FC Rosengård i serieledning

FC Rosengård har hittat formen i division 2-fotbollen med fyra raka segrar. Efter sju omgångar är det därför serieledaren som åker till bortamatch mot Vinberg på lördagen.

– Å andra sidan är det bara tre poäng ner till sjundeplatsen. Men visst, jag är nöjd både spel- och resultatmässigt. Vi har fått en bra start, säger tränaren Mladen Blagojevic.

– Vi har vunnit fem av sju matcher, har ett poängsnitt på över 2,0 och de två förlusterna är rätt sura eftersom vi faktiskt hade bra möjligheter att vinna de matcherna också. Men när vi förlorade mot Ullared på bortaplan var det samtidigt ett bevis på att inställningen är helt rätt. Vi kom under med 0-2 och reste oss till 2-2. Då fortsatte vi att gå för ett segermål också och åkte istället dit på ett 2-3-mål. Det gick fel då, men det kommer att gynna oss i längden. Oavgjort ger för lite, vi ska gå för tre poäng och det har redan gett oss mer än vi förlorat på det.

– Senast mot Qviding var det en match som kunde gått precis åt vilket håll som helst, men vi gick för segern och avgjorde med ett 3-2-mål i slutminuterna.

Överhuvudtaget är Mladen Blagojevic imponerad av Göteborgslagen.

– Onsala är nog det mest offensiva laget jag har stött på under alla mina år i division 2-fotbollen. Qviding är bra, tippat i toppen och offensivt. Onsala är nykomling, men dubbelt så offensivt som Qviding. Jag är inte ett dugg förvånad över att det gått bra för Onsala.

Det är inte bara i tabellen som FC Rosengård ligger i topp. Granit Sherifi leder skytteligan med sju mål och Zia Sakirovski ligger också högt upp med sina fem mål.

– Granit har fått sin bästa start någonsin och Zia är en duktig spelare, som inte bara gör mål utan ligger bakom många andras också. Sedan ska vi inte glömma bort 19-årige William Magnusson som kom till oss från Norge. Han har gjort tre mål som inhoppare.

På torsdagsträningen fick FC Rosengård dessutom ett bra besked.

– Alla spelarna är friska och tillgängliga. 22 utespelare och två målvakter och inte en enda skada. Hur många lag kan säga det sju matcher in på säsongen? frågar Mladen Blagojevic.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close