Dösjöbro IFEslövs BKFotbollMalmö FFNyheter

Okej för MFF och Eslövs BK att spela på Ekevalla

Skånes Fotbollförbund har nu godkänt MFF:s och Eslövs BK:s önskemål att flytta åttondelsfinalen i DM från Malmö till Eslöv.

– Skåneboll sa ja direkt och tyckte att det var en lika bra idé som vi i klubbarna, berättar Roland Larsson, tränare för MFF U19, som är det lag föreningen ställer upp med i senior-DM.

När Skånes Fotbollförbund nyligen lottade åttondelsfinalerna fick MFF hemmamatch mot division 2-nykomlingen EBK.

I och med att flytten är godkänd kommer matchen att spelas onsdagen den 12 juni klockan 19.00 på Ekevalla i Eslöv.

Båda lagen hoppas på rejält med folk på läktarna och en bra inramning.

– För oss är det mycket mer värt än en match i mängden hemma på hybriden. Vi är med i DM för att få matcher mot starkare och mer fysiskt motstånd. Det utvecklar spelarna och det blir ännu bättre med bra med folk på läktarna, betonar Roland Larsson.

När MFF slog ut division 4-laget Dösjöbro IF i den förra omgången kom cirka 1 000 åskådare till idrottsplatsen i Dösjebro. MFF vann med 3-2 efter förlängning. Amin Sarr (bilden) gjorde det avgörande målet.

MFF har inte ställt upp i senior-DM på ett tag. I år tog ungdomsavdelningen initiativet att skicka in en anmälan eftersom U19-truppen är ovanligt stor med spelare som behöver matchning. Dessutom lockade utmaningen att låta de unga talangerna matcha mot erfarna seniorlag.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

Texten efter lottningen:

MFF mot Eslövs BK i DM – men MFF vill flytta matchen till Eslöv

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close