Ariana FCFotboll

Toppmöte väntar obesegrade Ariana

Endast sju matcher in, visst – men imponerande sju segrar på dessa talar sitt tydliga språk. Ariana FC stormar mot seriesegern och har i helgen möjlighet att öka avståndet till konkurrenterna. 

Ariana leder serien med fyra poäng – och man har dessutom en match till godo. En seger på lördag och avståndet nedåt ökas väsentligt.
– Det är väldigt kul, för oss och för våra supportrar. Men samtidigt vet vi ju att det är många matcher kvar. Och som sagt så tar vi en match i taget. Det kan ändras fort – men känslan är god. Vi tränar på för att hålla uppe detta, säger Arianas tränare, Eror Bekir.

Under helgen väntar toppmöte i divison fem. Ariana FC gästar jagande Skegrie BK i vad som väntas bli en spännande match.
– Det är en sexpoängsmatch, som är mycket viktig att få ett bra resultat ifrån. Om vi vinner så ökas avståndet nedåt. Vi vet att de är ett bra lag, men vi försöker att inte anpassa oss. Vi spelar vårt spel så långt det är möjligt.

Den muslimska traditionen Ramadan äger rum mellan maj och juni. Majoriteten av Arianas spelare förhåller sig till fastemånaden.
– Vi har ändrat i träningsschemat, tiderna. Vi har tagit bort något extrapass och förkortat träningarna lite. Dock har vi bibehållit intensiteten  Jag beundrar killarna för deras prestationer, trots att de är inne i tredje veckan och energin inte alltid är på topp. Nu kommer ett par tuffa matcher, och då kämpar man inte bara mot motståndarna utan även med energin. Men de anpassar sig väl, det är deras beslut.

Ännu är det långt kvar av säsongen – men Arianas poängrad talar sitt tydliga språk. Klubben tågar mot avancemang – det mål man satte upp inför säsongen.
– Vi har sagt det sedan dag ett. Givetvis är målet att gå upp – och en seger i helgen hade gett oss en jätteboost. Vi har lyckats hantera favoritskapet bra och hymlar inte med det, säger Eror Bekir.

 

Joel Ask

Foto: Claes Thureson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close