E-sportMalmö FFNyheter

MFF vann historiens första SM-slutspel i e-sport

Malmö FF besegrade i tur och ordning AIK, Jönköpings Södra och Örebro SK och vann det historiska första svenska mästerskapet i e-sport.

_ Grymt kul och ett kvitto på att vi gjorde rätt som lade så stor vikt vid friskvårdsaspekten. Det har varit en lång säsong, slutspelet avgjordes med tre tuffa matcher på kort tid och jag tror att ork och fysik hade betydelse, säger Filip Ahlstrom, som varit projektledare för MFF:s e-sportlag i spelet Fifa 19.

MFF valde spelare utifrån hur mycket de ställde upp på att kost och både fysisk och mental träning skulle prioriteras. Klubben hade en uttalad målsättning att betona friskvårds- före soffpotatis-aspekten och därmed sända rätt signaler till alla unga e-sportare.

Det ar laget med Zackarias Johansson (Zackey00), David Eidhammer (Davve1111) och Sami Mandas (xNinja) ställt upp på – och även haft nytta av.

I slutspelet matchade MFF Zacharias Johansson och David Eidhammer och båda gjorde starka insatser. I kvartsfinalen utklassades AIK, i semifinalen var det ruggigt jämnt mot överraskningslaget Jönköpings Södra och i finalen mot Örebro SK vann Zackarias Johansson med 3-0 och David Eidhammer med 3-2.

_ Vi förväntade oss tuffast motstånd mot AIK, men där blev det 7-1. Sedan höll jag på att få en hjärtattack när Jönköping Södra hade ett skott i ribban i den 92:a minuten. Om de fått in det hade det blivit oavgjort, berättar Filip Ahlström.

_ Så semifinalen var tuffast.

Tack vare segern säkrade MFF mästerskapet och 500 000 kronor i förstapris.

Totalt deltog åtta lag i slutspelet i Annexet i Stockholm.

E-sportlaget har under säsongen varit ett test MFF. Om man ska gå vidare och föreslå årsmötet att bilda en ny sektion för sporten är ännu inte avgjort. Nu ska hela försöket utvärderas.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close