FotbollMalmö FFNyheter

Två mål av Guillermo Molins i första hemmastarten på över tre år

För första gången på över tre år – Gefle IF 2016 – fick Guillermo Molins starta i en hemmamatch på Stadion. Då vann MFF med 3-0 och Gische gjorde två mål. Nu gjorde han två mål igen och den här gången blev det 5-0 mot AFC Eskilstuna.

– Jag vet, två mål igen. Jag borde starta oftare hemma, sa Guillermo Molins med ett jätteleende.

– Det är en sak att spela från start borta, en helt annan och större att göra det hemma. Nu blev det alltså två mål igen och jag är inte ens i fysisk full form. Jag var det i februari, sedan gick baksidan lite grann och det här var första 90 minuters-matchen på länge. Spelar man några 90-minutare i rad kommer det där extra lilla rycket tillbaka.

– Därför var det extra skönt att få spela idag. Härligt att få göra mål tidigt och att vi vann med 5-0. Jag är väldigt nöjd med hela dagen, fortsatte han.

Guillermo Molins sköt 1-0 på volley sedan Jo Inge Berget nickat ner bollen perfekt. Sedan gjorde han 3-0 efter att ha erövrat bollen från en AFC-försvarare och assisterade Anders Christiansen till 5-0.

– Vi kontrollerade matchen från start och det var nog den bästa inledningen vi gjort i år. Vi hade små fina kombinationer och fick dem att löpa. Sedan i slutet av den första halvleken kom de in i det lite och tog tillfälligt över matchen. Men i den andra halvleken var det ingen diskussion. Målen kom tidigt, allting kändes bra och det rullade på. Sedan bara malde vi på och höll bollen inom laget. Tyvärr blev vi något slarviga sista 15, blev kanske lite övermodiga, där vi försökte spela för nätt. Totalt sett var det dock en väldigt bra match.

– Nu har vi två matcher i veckan som kommer. Förmodligen fortsätter rotationerna. Sedan får vi se vem som ska spela vilka matcher och hur Rösler lägger upp det, men har säkert en bra plan, konstaterade Guillermo Molins.

Straffen var det inte aktuellt att han skulle ta.

– Marcus var uppsatt och jag sa till honom “vill du?” och när han svarade att han ville det var det givet. Jag var helt säker på att han skulle sätta den. Men det är något jäkla skit. Det vill sig bara inte. Jag tror inte att det hänt oss någonsin innan att missa fyra raka.

Att Marcus Antonsson skulle lägga straffen om MFF fick en var klart sedan tidigare.

– Vi hade en straffsparksträning i veckan som han vann, berättade MFF-tränaren Uwe Rösler på presskonferensen och lade till med ett leende.

– Jag var inne i omklädningsrummet och sa att han aldrig skulle få lägga en igen. Som ett skämt. Typisk tysk humor – ingen skrattade…

För Marcus Antonsson som fick se straffen räddas av AFC Eskilstuna-målvakten Ole Söderberg kom de som en befrielse när han efter missen och ett bränt friläge fick nicka in 2-0.

– Otroligt skönt att få göra mål, det var ju länge sedan. Nu tror jag att det lossnar för mig igen, sa han.

– Fast det dröjer nog innan jag får lägga en straff. Jag försökte vänta ut målvakten, men det gick ju inte så bra.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close