FotbollNyheterTrelleborg FF

Hörberg sköt poäng till Trelleborg

Två poängtörstande lag, Trelleborgs FF och Östers IF, som båda lämnat mer att önska under säsongsinledningen, möttes under söndagskvällen.
En match som länge såg ut att gå mot TFF-förlust – men sen klev Felix Hörberg fram.
– Extremt skönt att sätta dit den, sa målskytten efteråt. 

Trelleborg kom ur startblocken starkt och satte Öster under rejäl press under inledningen. Flera heta chanser till tidigt ledning, men det ville sig inte ända fram för hemmalaget.

När TFF:s press planat ut började bortalaget äta sig in i matchen och senare ta över den – spel- och sedermera målmässigt. 1-0-målet kom på straff, distinkt hanterad av David Johannesson.

– Det var tufft att få målet emot oss, särskilt med tanke på att vi inleder starkt, tycker jag. Men därefter blir det en lite annan matchbild där vi får jaga, sa Felix Hörberg efter matchen.

Länge såg det ut att bli en poänglös kväll för Trelleborg – men en dryg kvart från slutet bytte matchen skepnad.
På en hörna studsade bollen utanför straffområdet, där stod Felix Hörberg – som drämde till. Vänstersläggan slungade bollen in i maskorna, och formstarke Hörberg kunde fira tillsammans med lagkamraterna.

– Extremt skönt. Vi hade ju jagat väldigt mycket, en svängig match där det kändes som att vad som helst kunde hända. nä, väldigt skönt. Jag tycker att jag kommit in i en bra form igen. Jag har vilat lite på slutet, varit lite överbelastad och kört rehab och så vidare. Men det känns bra nu, sa Felix Hörberg.

Slutskedet var dramatiskt och böljande. TFF tryckte på framåt, men i korta avbrott stack Öster upp – och fick bland annat till ett skott i ribban.

– Blandade känslor så här efteråt. Såklart starkt att vi får med oss en poäng efter underläge – men vi vill ju alltid ha tre poäng på hemmaplan.

Felix Hörberg drog på sig en varning i kvällens match och är därmed avstängd i kommande omgång mot Brommapojkarna. Ett bakslag, inte bara för TFF utan även för Hörbergs familj, berättar han.

– De hade bokat hotell och köpt biljetter för att åka upp och se matchen. Nu blir det inte så. Min pappa bor där uppe i Stockholm också. Det är typiskt att jag missar just den matchen.

Hur är det med avbokningsskydd?
– Det har vi nog inte – så jag lär få ta den smällen, haha.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close