FotbollLandskrona BoISNyheterTorns IF

Torn siktar på publikrekord – när BoIS gästar Stångby

Toppmöte och Skånederby.
Och kanske ett publikrekord på det?
– Det hoppas vi givetvis kunna slå i morgon, säger Torns IF:s ordförande Magnus Asperot inför mötet med Landskrona BoIS.

Det är jämnt i toppen av årets Söderettan. De två skånska lagen som hänger med i tätstriden är Landskrona BoIS och Torns IF. Landskrona är fortsatt obesegrat och parkerar på en andraplats, två poäng bakom ledande Skövde AIK, och då har dessutom BoIS en match mindre spelad. Torn ligger förvisso på en sjätteplats men har i sin tur bara två poäng upp till just Landskrona BoIS.

På söndagseftermiddagen drabbar Torns IF och Landskrona BoIS samman på Tornvallen, och det väntas bli en riktig publikfest i Stångby.

– Det kommer bli bra. Vi hoppas ju på en riktigt härlig fotbollsfest på Tornvallen i morgon, givet att vädret är med oss, säger Magnus Asperot, ordförande i Torns IF.

Vad förväntar ni er gällande publik?
– Landskrona BoIS har ju dragit igång en jättehärlig kampanj, “Alla till Stångby!”, och vi själva ligger på i våra sociala medier. Det är två lag i tabellen som ändå skapar möjlighet att kliva vidare, beroende på resultatet givetvis. Det blir en intressant tillställning och vi hoppas på mycket publik, säger Asperot och fortsätter:

– Landskrona kommer med mycket publik i och med att det är en klubb med en stor skara supportrar, så det är intressant. Sen har vi närheten också i och med att det är ett Skånederby. Så det är ett stort intresse och vi ser framemot en härlig publikfest.

Några ordentliga publiktillströmningar har det inte varit för Torns IF hittills den här säsongen. Säsongens bästa publiksiffra är 406 åskådare från premiären mot IK Oddevold och både mot Skövde AIK och Lindome GIF var det under 300 personer på plats.

Mot Landskrona BoIS kommer det bli något helt annat, vilket också synts på Torns IF:s sociala medier-kanaler.

– Rent organisationsmässigt tror jag det blir bra. Vi är väl förberedda med hamburgare och annat så arrangemanget ska nog kunna gå bra, säger Asperot innan han kommer med en blinkning till föreningens hyllade Twitter-konto.

– Grillarna kommer gå varma, det är jag övertygad om.

Vad ligger då publikrekordet på Tornvallen på? Det härstammar från den 2 september 2018, då Mjällby AIF kom på besök och 1 345 åskådare tog sig till matchen. En siffra som Magnus Asperot nu hoppas att Torns IF kan förpassa till historieböckerna.

– Det hoppas vi givetvis kunna slå i morgon. Vi har ju haft Landskrona BoIS hos oss tidigare, i Svenska Cupen 2014. Det var för fem år sen och då var det straffar i halvmörker. En spännande tillställning där vi inte hade belysning på A-planen, vilket vi har i dag. Nu spelar vi på en tid där det förvisso är ljusare, då var det halvmörkt under straffarna men det gick. Redan då var det bra publiktryck när Landskrona gästade oss och därför vet vi att det blir en hel del i morgon också.

Vad tror du om era chanser att slå publikrekordet?
– Jag tror de är goda. Sen hänger det ihop med vädret. Har vi vädret på vår sida har vi väldigt goda möjligheter att slå det. Klä sig varmt kan man ju göra men regn ställer alltid till det när det är en publikfest.

För Torns IF har säsongen inletts på ett godkänt vis, med 14 poäng efter åtta matcher. Nu hoppas Stångby-laget ta årets andra hemmaseger – och passera Landskrona BoIS i tabellen.

– Jag tycker den har varit bra. Kanske att man hade velat sett lite mer resultat på hemmaplan, men nu har vi ändå fått en bra vinst mot Lindome. Nu kommer BoIS och det rullar på bra tycker jag. Vi ligger bra till i tabellen så här i starten. Så att vi har mycket utmaningar framåt och jag tror vi kan sätta en hel del. Vi har haft många, och har några, skador men det är god stämning i truppen och bitarna börjar falla på plats. Jag ska inte säga att jag är nöjd men det går åt rätt håll, säger Asperot innan han lägger till:

– Nu hoppas vi på en bra match med ett resultat som lutar åt rätt håll.

Bild: Matilda Ahlberg/Bildbyrån.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close