Nyheter

Tre sätt att vinna på oddset

Vem har inte drömt om att vinna på oddset? Vinster på flera miljoner hägrar. Det är något med oddset som får oss att tro mer på våra chanser att vinna än för till exempel lotto eller casino. När vi tippar handlar det nämligen inte bara om slumpen. Den som sitter inne på information som andra saknar har större chans att vinna. Ändå vet vi innerst inne hur tufft det är att pricka rätt. Här kommer tre tips på hur du ökar dina chanser på oddset.

1. Lär känna spelet

Om du spelar på rena lyckospel spelar kunskap och strategi ingen roll. En slumpgenerator gör jobbet minst lika bra. På oddset är det annorlunda. Resultatet på en match styrs inte främst av slumpen. Det är en kamp mellan individer eller lag.

Det första du kan göra för att öka dina chanser är att spela på en sport som du känner till väl. Bland de populäraste sporterna att tippa på hör fotboll, basket och tennis. Det innebär inte att du måste begränsa dig till dessa sporter. Har du lättare att greppa bordtennis eller handboll? Då är det dumt att spela på fotboll bara för att alla andra gör det. Häng med i sporten och fördjupa dig i historiken. Lär dig dynamiken i spelet och vilka styrkor och svagheter varje lag eller spelare har. Många som tippar gör det mest på känn. Om du analyserar alternativen noga ökar du chanserna att tippa rätt.

2. Gå mot strömmen

Det alla andra tror på är inte alltid rätt. Alla speloperatörer lägger ner tid och pengar på att analysera alternativen. De sätter oddsen. I slutändan är det alltid organisatören som vinner. Så är det i det stora hela, men det innebär inte alltid att spelbolaget alltid har rätt.

Vi uppmärksammade en intressant tråd på Quora om hur spelbolagen klantade sig inför en match mellan Rafael Nadal och Fabio Fognini förra året. Favoriten var givetvis Nadal. Ändå vann Fognini stort. Missen var att man förlitat sig på informationen om att Nadal har god historik på grus. Spelbolagen hade missat att Fognini slagit Nadal på en sådan plan bara några månader tidigare. Den mindre berömde Fognini har dessutom haft en förmåga att slå toppspelare då och då.

Genom att vara uppmärksam på små detaljer och gå mot strömmen ökar du dina chanser att vinna på oddset.

3. Komplicera inte spelet

Slutligen kan vi tipsa om att inte komplicera spelet för mycket. Ju färre kombinationer och tillval du gör desto större chans har du att vinna. Det gäller för övrigt mycket här i livet, men särskilt när det gäller oddset. Det är svårt att överblicka alla alternativ. Ett bevis för att detta stämmer är att spelbolagen förlorar mest pengar på just enkelrader. Utnyttja det till din fördel!

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close