MotorNyheter

Kluvna känslor för William Nilsson efter rallycrossen på Silverstone

Under helgen kördes den tredje deltävlingen av rallycrossmästerskapet RX2 International Series i Storbritannien. För William Nilsson från Tomelilla slutade tävlingen med en fjärdeplats i semifinal.
– Trots att tempot egentligen fanns så fattas det där lilla extra. Det är något vi som team måste jobba ytterligare med, säger Nilsson i ett pressutskick.

På banan Silverstone, som i vanliga fall är välkänd för sina F1-tävlingar, bjöds det i helgen på en rejäl rallycrossfestival. Men trots gator fyllda med matstånd, ett nöjesfält och scenframträdande av världsartisten Sean Paul Wvar det rallycrossen som levererade mest action. För William Nilsson, som kör RX2 International Series, bjöd helgen på både medgång och motgång. Hyfsade resultat genom kvalificeringarna resulterade i en sjätteplats i grundomgången, och i semifinalen såg han ut att gå mot en andraplats.
– Innan semifinalen regnade det och när det blev uppehåll, precis innan vi skulle köra ut på banan, var det svårt att veta hur snabbt det skulle torka upp. Så vi valde att köra med full regn-setup. Väl i semifinalen fick jag en kanonstart och kom ut som tvåa från andra led, men tyvärr torkade banan snabbare än vi trott och jag tappade till fjärdeplats, säger Nilsson.

JC Raceteknik-föraren slutade därmed åtta i tävlingen och klättrar upp till en sjundeplats i mästerskapet.
– Trots att tempot egentligen fanns, och att jag tog ett par heatsegrar i helgen, så fattas det där lilla extra. Det är något vi som team måste jobba ytterligare med. Inför deltävlingen i Hell kommer vi snacka ihop oss, analysera allt och sen jobba på att utveckla bilen ännu mer.

Nilsson tävlar inte bara i rallycross, utan kör även full racingsäsong i klassen V8 Thunder Cars. Till helgen körs den andra deltävlingen i Anderstorp, där han tävlar för teamet Memphis Racing.
–  Det ska bli jättekul åka dit, få släppa rallycrossen lite grann och fokusera på V8. Jag är ju rookie i det och tar allt för vad det är. Målet är att ha roligt och lära sig så mycket som möjligt. Jag kommer försöka ta vid där jag slutade sist, men med ännu mer fokus på att göra bättre kval.

Foto: Jan-Kåre Rafoss

Relaterade artiklar

Back to top button
Close