FotbollVanneberga IF

Tobias “TC” Carlsson: “Vi har ett tydligt mål som nykomlingar”

Tobias Carlsson, även kallad TC är målvakt i Div 4 laget, Vanneberga IF.

Detta är tredje året han står i målet i VIF och har gjort det med stor framgång. Han blev dessutom utsedd till årets målvakt av alla div. 4-7 målvakter i nordöstra Skåne av Kristianstadbladet 2018.

I våras gick det som tåget. Ni vann allt och bokstavligen på mållinjen missade ni snöpligt sista matchen i kvalet till div.4. Glädjen måste dock ha varit stor då ni fick en gratisbiljett till div. 4?
– Givetvis var det en stor glädje att få beskedet att det skulle bli div. 4 spel 2019. Framförallt eftersom att vi egentligen hade klarat ett dubbelkval och skulle bli tilldelad en div. 4 plats men tvingades till ett extrakval då det fanns för få platser i 2019 års div 4. På något sätt så skipades rättvisa när vi fick ”gratisplatsen”. Ingen kan säga att vi inte gjort oss förtjänta av den.

Säsongen har börjat riktigt. Vanneberga ligger just nu trea i tabellen.
Vad är hemligheten med framgången?
– Vet inte om vi har någon direkt hemlighet. Men jag skulle vilja påstå att vi är otroligt starka som grupp och har en fantastiskt fin sammanhållning i hela föreningen. Någonting Vanneberga alltid har haft. Spelar du i Vanneberga tillhör du en extra familj. Alla i föreningen är lika mycket värda och tillsammans drar vi åt samma håll. Därefter har resultaten kommit. Inte bara i år utan dem senaste 3 åren har varit en brant stigande kurva uppåt rent resultats mässigt.

TC är 31 år, född och uppvuxen utanför Höör i Mellanskåne. Numera bosatt i Åhus med min sambo med hund. TC jobbar på Budettan i Kristianstad. Han har tagit små kliv uppåt i seriesystemet under sina 16 åriga seniorkarriär. Han har representerat klubbar som Maglasäte IF, Hörby FF, BW90, IFK Hässleholm, Snogeröds IF, Höganäs BK och nu Vanneberga IF. Han har spelat i alla divisionen från div 2 och neråt.

Skillnaden mot förra året?
– Skillnaden på förra året och årets säsong är att vi har fått en högre konkurrenssituation i laget. Förra året var vi väldigt skonade från skador och avstängningar och klarade oss på 15 spelare. I år i en högre division behövde vi givetvis förstärka spelartruppen och det har vi gjort med duktiga killar från närområdet. Inte bara duktiga fotbollsspelare utan även riktigt bra killar som passar in som handen i handsken i laget och hela föreningen. Vi har ett tydligt mål som nykomlingar och det är att ha minst 4 lag bakom oss när serien är avslutad.

Har ni haft tankar på ytterligare avancemang och vad tror du om era chanser till att ta steget upp i trean?
– Klart chansen finns. Klaffar allt hela säsongen så kan vi absolut vara med och kriga om kvalplatserna. Vi har många duktiga spelare som säkert hade klarat en högre division men det är inte det som är i våra tankar. Det låter klyschigt men vi tar en match i taget. Sen får vi se hur långt det räcker. Vi ska inte sätta oss på höga hästar för att vi ligger trea efter 9 omgångar. Där är många poäng kvar att spela om och det kan svänga snabbt i denna serien.

Något av lagen i er serie som du anser har överraskat er?
– Inget specifikt lag har överraskat direkt men det jag har reagerat på är att serien är så pass jämn som den är. Alla kan slå alla och det gäller att vara på tårna i varje match.

Näst match har ni borta mot din gamla klubb, Hörby FF. Vad är dina tankar om denna match?
– Det ska bli väldigt skoj att springa in på sin gamla hemmabana igen. Hörby har haft en tuff start på säsongen och jag hoppas att dem börjar plocka poäng snart för mellanskåne ska ha ett lag i minst div. 4.

TC av slutar med att säga:

– Men förhoppningsvis kan  Hörby FF  vänta med att plocka poäng tills efter vi har varit på besök.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close