FotbollMalmö FFNyheter

Uwe Rösler: Vi måste vara skoningslösa i båda straffområdena

Uwe Rösler har gjort mycket sedan han kom till MFF. Men han har fortfarande inte varit med om att besegra GIF Sundsvall.

Ifjor blev det 0-0 på Stadion och i våras förlust med 1-3 uppe i Sundsvall. Frågan inför tisdagsmatchen är därför om GIF Sundsvall ska hålla liv i sviten att vara det enda allsvenska laget ett Uwe Rösler-tränat MFF ännu inte besegrat på mer än ett försök?

– Det mest irriterande är att vi har gjort två av våra bästa matcher mot GIF Sundsvall. Ändå har vi bara tagit en av sex poäng, det är fakta, konstaterar Uwe Rösler, som hade med sig statistik till pressträffen.

– Vi hade 45 skott på de två matcherna, 20 utanför målen, hade 67 inlägg och vi vann bollen 38 gånger på deras planhalva.

– De siffrorna säger mycket. Vi vet hur vi ska möta Sundsvall, men måste också vara skoningslösa i båda straffområdena.

I helgen har det spekulerats om att två av Sundsvalls viktigaste spelare Linus Hallenius och David Batanero båda eventuellt riskerar att missa matchen på grund av skador. Men det tror inte MFF-tränaren kommer att påverka matchbilden.

– Våra förberedelser är gjorda utifrån att de spelar. Om de inte gör det påverkar det dock knappast GIF Sundsvalls sätt att spela. De följer sin linje.

I MFF saknas Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen och Fouad Bachirou. När de 19 spelarna i truppen presenterades fanns heller inte Andreas Vindheim, som snart lämnar för Sparta Prag, med.

– Han tränade för fullt idag, men där finns ett litet problem och vi bestämde att det var bäst att han inte var med.

Franz Brorsson hoppade in och spelade 20 minuter i 5-0-krossen av AFC i lördags.

– Det är bra för honom att ha fått närma sig steg för steg. Nu är han definitivt med i bilden inför de kommande två matcherna, konstaterade Uwe Rösler.

Tillbaka efter avstängningen mot AFC Eskilstuna är lagkaptenen Markus Rosenberg, vilket innebär följande trupp:

Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Eric Larsson, Franz Brorsson, Oscar Lewicki, Behrang Safari, Anel Ahmedhodzic, Sören Rieks, Bonke Innocent, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Sören Rieks, Jo Inge Berget, Romain Gall, Samuel Adrian, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Guillermo Molins och Tim Prica.

En något märklig detalj är att Tim Prica är bland de 19 och även uppsatt att spela i dagens U21-match hemma mot Halmstads BK.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close