FotbollMalmö FF

AC – som en varm ersättningsbuss

Malmö FF fortsätter att imponera.
2-1 mot Gif Sundsvall var en mangel av guds nåde – ändå satt de tre poängen hårt inne.

Bonke Innocent vänsterfristade ett skott som var på väg in, men räddades.
Erik Larsson träffade stolpens insida.
Markus Rosenberg missade ett smaskensläge – och ett till.
Sören Rieks var någon centimeter från att nicka in ett inlägg.
Lewicki drog en mörsare över mål.
Det var inte allt – och det hade inte ens gått tio minuter. På planens fanns bara MFF och tio blåa koner med våta drömmar om ett 0-0.resultat. ”Bäst i serien” sa Erik Edman i C More-studion och lät som ett eko från ståplats. Vem som helst hade kunnat tänka sig att hitta ett bra odds online på MFF i det läget.

Sundsvall försökte spela sig ur de situationer de hamnade i. Något som passade MFF perfekt. Med sin höga press vann man boll gång på gång. Det dröjde en kvart innan gästerna via ett motlägg kom fram i en farlighet på högerkanten, men då var farbror Lewicki på plats med en glidtackling alla plastlagsinnebandymittbackar bara kan fantisera om att göra.

MFF:s dominans var total.
Det var som att se Klågerup mot Onslunda. Eller Östra Torp mot Glemmingebro. Ja, ni fattar – så stor klasskillnad var det.
Men målet då? Målet? Jo, det skulle komma.
Men likt kärleken, den ologiska, obegripliga och oftast orättvisa, så var det Gif Sundsvall som gjorde 0-1.
Lewicki och Larsson missförstod varandra, misslyckades i reperationsfasen – och plötsligt kom Stadions dyraste frisyr, som sitter på Pa Konate, sopren – och kunde från nära håll placera in den mest obegripliga bortaledningen mellan benen på Johan Dahlin.
För en stund spelade MFF-försvaret som GIF-försvaret brukar göra..

Tre minuter innan paus skulle det första hemmamålet ändå komma.
Berget skarvade ett uppspel vidare, Rosenberg löpte fram på en fin yta på högerkanten och spelade in bollen i boxen mot Antonsson. Där bröt en norrlänning, men inte bättre än att bollen styrdes rakt in i nät.
1-1.
Fullt rimligt.

Andra halvlek var som en vanlig pågatågsresa med Skånetrafiken under lövhalkeperioden.
Man väntade.
Och väntade.
Och väntade.
Och frös.
Och väntade.
Svor lite inombords.
Och väntade.
Man utvecklade lite ångest, lite ilska och en hel del uppgivenhet.
Och väntade.
Sedan klev han fram, som en extrainsatt varm rapsgul buss, Anders Christiansen. Efter att ha fångat upp en retur på ett blockat skott laddade han från 22 meter och placerade bollen innanför närmsta stolpen.

AC:s främsta insats hade fram till den 78:e matchminuten mest bestått i verbal feedback till domare Karlsson, men nu visade han varför det ibland lönar sig att faktiskt skjuta utanför straffområdet inte bara spela kvadraten utanför det.
2-1 och Giffarnas blickar var döda såsom aska. Medelpadingarnas slutforcering var blekare än en januarirumpa och till slut kunde Malmö FF segla tre nya poäng i hamn.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close