FotbollMalmö FFNyheter

Pa Konates första mål på Stadion höll på att ställa till det för MFF

Pa Konate spelade totalt 99 A-lagsmatcher i MFF, varav 56 i Allsvenskan och nio i Europacuperna. Men när han fick göra sitt allra första mål var det mot MFF, framför hemmaklacken på Stadion ett par hundra meter från Lorensborg där han han växte upp.

– Jag gjorde mål i ungdomslagen och i U21. Men det här var mitt första seniormål. Det var nästan en chock, sa han med sitt vanliga stora leende efter det att MFF vunnit med 2-1 mot GIF Sundsvall.

Chock var rätta ordet. MFF hade inlett med att fullständigt spela ut GIF Sundsvall och rada upp chans på chans utan att få utdelning. Mitt i övertaget strulade MFF-försvaret till det och bjöd Pa Konate på ett läge. Fri med Johan Dahlin sköt han 1-0.

Och jublade inte.

– Det ville jag inte. Jag har växt upp i Malmö och MFF.

Att MFF inledde så starkt var han heller inte överraskad av.

– Vi visste att vi skulle bli tillbakatryckta. MFF är ett mycket starkt lag. Sedan var det ju synd att vi inte kunde utnyttja att vi ändå fick ledningen.

– Men jag är egentligen inte orolig. Vi har fått alldeles för få poäng i förhållande till hur bra vi är. Det kommer att lossna och vi kommer att hamna högre i tabellen.

25-årige Pa Konate började i fotbollsskolan i MFF redan som fyraåring och frånsett en kort låneperiod i Östers IF stannade han i klubben till sommaren 2017. Då lämnade han för Spal i Italien. Där blev det väldigt skralt med speltid och när GIF Sundsvall hörde av sig återvände han inför årets säsong till Sverige och Allsvenskan.

Nu gjorde han sin första match mot MFF, i segern tidigt i våras uppe i Sundsvall var han inte med, och höll på att ställa till det rejält för sin moderklubb.

För att göra en konstig match ännu märkligare blev han dessutom på kort tid avblåst två gånger för felaktigt inkast.

– Jag fattade ingenting. Har aldrig varit med om det förr. Så petiga brukar domarna inte vara på inkasten. Fast jag får väl lära mig av det.., sa han och lade upp ett nytt stort leende.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close