FotbollNyheterTorns IF

Tätt matchande för Torn: “Gäller att vara lyhörda”

STre matcher på sju dagar för Torns IF. Då sker förändringar i träningsupplägget.
Närmast väntar möte med de från Superettan degraderade IFK Värnamo. 

– Det gäller att vi har känsla i laguttagningarna, säger tränaren Richard Ringhov. 

Torns IF spelade under söndagen, då mot Landskorna BoIS, i en svängig match som slutade 1-1.
Under onsdagskvällen väntar IFK Värnamo – ett lag som förra säsongen spelade i Superettan.

– En svår motståndare, som inte fått med sig poängen. Fortfarande en budget som håller Superettanklass, vilket tydligt visar att de snabbt vill tillbaka. Ett par brassar som spetsar till det, säger Richard Ringhov.

Tre matcher under loppet av sju dagar. Efter IFK Värnamo väntar den rådande serieledaren Utsiktens BK. Ett schema som fått Torn att ändra om strategin i träningsupplägget.

– Det gäller att vara lyhörd och ha känsla i laguttagningarna. Vi var ju med om ett par riktigt tuffa matcher som kom tätt i fjol, och det hanterade vi inte bra. Nu gäller det att läsa av motståndet och balansera laget på bästa sätt. Får faktiskt berömma spelarna för deras fysiska status som dessutom vi såg prov på sista 25 minuterna igår mot BoIS.

Hur ser anpassningen ut i praktiken?
– Vi tränar lätt tisdag kväll. Funderar, diskuterar, ser Värnamo och sedan tas det beslut utefter det. Det gäller att ha en hunger i truppen. Det gäller att de spelare som hamnar utanför förstår varför, säger Richard Ringhov.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close