BloggarNyheterPadelbloggen

Jakten på padelträning

Som mamma till två små barn – Adrian 3 år och Estelle snart 9 månader – är det inte lätt att få ihop ett träningsprogram som jag är nöjd med. Under en vanlig vecka brukar jag få till tre padelpass på förmiddagen då Estelle är med, antingen sovandes i vagnen eller vaken på banan. Utöver det blir det ca två träningsmatcher mot olika killar. Barnens pappa, och min sambo Stefan, vill gärna träna med mig, men eftersom jag värnar mer om vår relation utanför padelbanan avstår jag helst. Det är nämligen inte lätt att träna/spela med den som man lever tillsammans med. Men imorgon ska vi göra ett nytt försök. Wish us luck!

Emmie Ekdahl, min partner, bor i Linköping och det blir därför få gånger vi har möjlighet att träna tillsammans. Vi försöker få till minst en träningshelg i månaden. Förra veckan var vi tillsammans i Helsingborg för att träna med Dani Dios, som nyligen blivit utsedd till att fortsätta leda våra svenska landslag tillsammans med Andréas Johansson. Dani är verkligen fantastisk på att bryta ner spelet och få mig att förstå varför jag ska slå på ett visst sätt och framför allt i vilken hastighet jag ska spela dessa slag. Jag får ofta höra att padel är “så lätt”, men ju mer jag tränar och spelar desto mer inser jag spelets svårighet och komplexitet.

Matchspel är alltid bra träning och därför var det glädjande att jag vara med på en företagstävling – Bjurfors Invitational – som spelades på Sportcenter Syd i Lödde. Där var en del idrottskändisar med, bland annat ishockeymålvakterna Oskar Alsenfelt och Christopher Nihlstorp samt tidigare handbollsstjärnan Joakim Ernstsson. Alla tre visade goda padelkunskaper, men de har fortfarande en bit kvar för att kunna hota spelare i svenska dameliten 🙂 Efter en lång dag med många matcher stod nämligen jag och min partner för dagen, Peter Svanberg, till slut som vinnare. Stort tack till Ola Lundqvist och Per Ekvall på Bjurfors för ett trevligt arrangemang och fina priser! Ni har dessutom båda revansch att utkräva.

Avslutningsvis var det tråkigt att konstatera att RF-stämman röstade nej till padelförbundets medlemsansökan till RF. Ett litet plåster på såret blev det, eftersom padelförbundet röstades in som medlemmar i idrottens studieförbund, SISU Idrottsutbildarna. Hur som helst kan kommande helgs årsmöte i Skurup Padelcenter bli avgörande för vilket vägval – eget förbund eller inte – svensk padel kommer att välja.

Ha en härlig padelhelg!

Åsa

Relaterade artiklar

Back to top button
Close