skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Ingen Johan Dahlin på MFF-träningen – planerad gym-tid

Johan Dahlin saknades på dagens MFF-träning, den näst sista inför derbyt mot HIF.

Men fysioterapeuten Jesper Robertsson gav lugnande besked om MFF-målvakten.

– Johan har vi kört ett planerat pass med inne i gymmet idag och det har vi gjort för att optimera hans förutsättningar till söndag. Vi har spelat rätt många matcher på den senaste tiden och vi måste se till de individuella förutsättningarna.

Ytterligare ett antal spelare lämnade under träningens gång: Jo Inge Berget, Anders Christiansen, Arnor Traustason, Bonke Innocent och Sören Rieks.

– Allting är anpassat till de individuella förutsättningarna.

Lasse Nielsen och Fouad Bachirou har varit borta ett tag och är fortfarande inte aktuella. Det ser heller inte Rasmus Bengtsson ut att vara. Två missade matcher ser ut att bli en tredje för MFF:s försvarsrese.

– Han tränade inte idag och det får ni dra era egna slutsatser från, men det går framåt. Han löper på i bra hastigheter där inne och är nära att gå in i en fotbollsträning. Allting följer planen vi gjort upp, betonade Jesper Robertsson.

Fouad Bachirou var ute och körde på egen hand på hybriden.

– Han är i återgångsfasen till att gå in i vanlig träning. Det har tagit sina veckor, men det var ett inre ledband. Vi har ju haft otur med tre likadana skador där och det är inget som går att förebygga eller förutse. Lasse Nielsen är också i en fas att börja kunna gå ut igen. Han fick en reaktion, inte i knäet utan i vaden när han var i återgångsfasen så därför har det tagit längre tid. Han löper dock på bra. Efter vilan har vi förhoppningar om att ha en hel och frisk trupp.

De tre som haft problem med ett inre ledband är Markus Rosenberg, Fouad Bachirou och Lasse Nielsen, Rosenberg dock i ett tidigt skede av säsongen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close