FotbollNyheterTorns IF

Torn gästar serieledaren Utsikten

Under söndagen avslutas en hektisk vecka av tre matcher för Torn. Med två kryss i ryggsäcken reser man till Göteborg för möte med serieledaren Utsiktens BK. 

Intensiva sju dagar i division ett. Torns IF har kommit ur två av tre tuffa matcher(Landskrona BoIS hemma och IFK Värnamo borta) med två poäng. Under söndagen står serieledande Utsiktens BK för motståndet.
– Jo, vi är inställda på att det blir en tuff match – men det är nog de också. Ett passninsorientetat konstgräslag så det blir lite att bita i. Vi kommer att uppträda som vanligt och förlita oss till vårt eget spel som vi alltid gör, säger Torn-tränaren Richard Ringhov.

Stångby-laget lyckades knipa en poäng på bortaplan mot fjolårets Superettanlag, IFK Värnamo.
– Jobbet gjorde vi bra. Försvarsspelet över hela plan var också bra. Sedan har vi saker som måste förbättras till på söndag. Passningsspelet och djupledsspelet. Sedan måste vi bli rakare i anfallsspelet mellan varven. Ibland fastnar vi på trånga ytor och det är inte alltid effektivt.

Du nämner konstgräset – hur ser du på skillnaden mellan konstgräs och naturgräs?
-Skillnaden är att det går mycket snabbare och försvarsspelet blir lite annorlunda, och då främst presspelet. Men vi är rätt så vana, känns det som.

Torns IF ligger för närvarande på en femteplats med 16 inspelade poäng. En seger i helgen hade gett rejält avtryck i toppstriden.

Hur ser du på den intensiva matchperiod som ni är inne i?
– Det är lika för alla lag. Mansålder att det fanns lite spår av trötthet hos vissa spelare, men det är bara att köra. Vila får de göra till sommaren.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close