Nyheter

Kristianstad knep tre tunga poäng mot BoIS

Toppen mot botten när Landskrona BoIS gästades av Kristianstad FC. Få såg dagens slutresultat komma – men Kristianstad har något på gång och mer at bygga på efter dagens 1-0-seger.
– Det är bara glädje, sa Kristianstad-tränaren Joacim Velander efteråt. 

Efter en uselstart har segertåget börjat rulla för Kristianstad. Till sin segersvit av två matcher kunde man, efter dagens blytunga derby-seger mot Landskorna BoIS, addera ytterligare en trepoängare.

Då slutsignalen ljöd på Landskrona IP kunde åskådare förkunna att resultattavlan visade en sak, matchbilden en annan. Landskrona BoIS var mötets stora dominant och gjorde mer eller mindre allt utom mål. Men – såklev Kristianstad upp, vaskade fram en kontring, och i densamma lyckades man få med sig en straff. Billigt dömd tyckte nog de flesta, men straff likväl.
En straff som sattes dit av Armin Aganovic, när klockan precis nått över 70 minuter.

– Vi möter ett väldigt bra lag, som sätter tryck på oss direkt. vi är lite slarviga med bollen och hittar inte riktigt rätt. Men i andra tycker jag det blir jämnare. Men klart vi var glada att det stod 0-0 i paus. Sen gör vi 1-0 och då blir det som det blir när man möter ett bra lag – ett hårt jobb, sa Joacim Velander, tränare i Kristianstad.

0-1-målet följdes av en febril BoIS-press. Hemmalaget – som inlett så starkt, men haft det lite trögare på slutet – slängde upp allt man hade i sin kvitteringsjakt. Målvakten Amr Kaddoura, som stått för ett sent nickmål under säsongen, ville även han vara med och bidra.

Men Kristianstad lyckades rida ut stormen och plocka tre hårt förvärvade, blytunga poäng. Tre raka segrar för KFC, som fått vind i seglen efter tränarbytet.

– En oerhörd fighting-insats av killarna, som jag är väldigt stolt över. Jag tror det betyder mycket att vi har två segrar med oss. Vi vet att vi är starka, och det är klart att vi har ett bättre självförtroende nu än för några omgångar sedan.

Hur ser du på ditt intåg i laget?
– Ja, jag har väl bara försökt intala killarna att de är så bra som de är. Jag har ju varit i klubben och sett att det finns potential. Vi har väl spelat lite rakare, lite enklare, annars inga större förändringar. Ibland kan en ny röst, nya träningsrutiner räcka för att skapa skillnad, sa Joacim Velander.

 

Joel Ask

Foto: Vaisanen.nu

Relaterade artiklar

Back to top button
Close