FotbollMalmö FFNyheter

MFF-back öppnar för utlåning

Inför säsongen återvände MFF-talangen Anel Ahmedhodzic från Nottingham Forest. Sedan fick han spela i ett par tidiga cupmatcher, men efter det inte alls. Därför har det börjat pratas om utlåning och det tycker han själv också vore en bra idé.

– Jag vill ta det som det kommer, men klart att jag vill ha speltid och om det blir här eller i en utlåning får vi se, säger den 20-årige mittbacken.

Han konstaterar också att han noga följt hur det gått för Adi Nalic i AFC Eskilstuna och Carlos Strandberg i Örebro SK.

– De blir utlånade från MFF och blir stjärnor i ett annat allsvenskt lag. De har gjort det bra. Det hade inte varit fel att göra något liknande, men vi får se vad som händer. Givetvis handlar det också om vilken klubb det är och hur stora chanserna är att få speltid.

Måste det vara på allsvensk nivå, eller kan du tänka dig att gå lägre?

– Jag tycker Allsvenskan. Jag tycker att jag håller den nivån.

Tidigt på säsongen hade Anel Ahmedhodzic problem med fleras små skador och sjukdom, men nu har han varit frisk länge och tycker att han hela tiden utvecklats trots bristen på speltid.

– Varje dag blir jag bättre. Jag jobbar hårt med Rob (Kelly) och Andreas (Georgson) och tränar mycket på det jag behöver träna på. Rob har mycket erfarenhet och han berättar om spelare som varit i min sits och hur man måste vara stark mentalt och hela tiden kämpa vidare.

– Jag kommer heller aldrig att sluta kämpa och är inte en sån som gräver ner mig.

Han vill också har revansch för insatserna i matcherna han i vintras fick spela i cupen mot Degerfors på konstgräs i Lund och mot Öster på konstgräs/filtmatta i Växjö.

– Senast jag spelade på konstgräs var i Malmö innan jag stack till Forest. Det var sjukt att vi fick spela på den planen i Växjö.

– Men jag presterade heller inte på den nivån jag kan. Om jag ska ranka mig själv så kom jag kanske upp i fem av tio mot Degerfors och i sex av tio mot Öster i jämförelse med vad jag kan. Även om det gick dåligt för laget i Växjö kände jag att jag i alla fall kom lite mer in i spelidén där.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close