FotbollLödde IFNyheter

Positiva vindar blåser kring Lödde

Aspirerande på avancemang till division två och stundande DM-match mot Landskrona BoIS – där Svenska cupen-spel 2020 finns i potten. IF Lödde är på gång och har vind i seglen. 
– Vi hoppas kunna vara med och ge lagen där uppe en match, säger tränaren Kim Johansson. 

Trots att laget kommer från en förlust mot överlägsna serieledaren IF Limhamn Bunkeflo är känslan kring IF Lödde positiv.
– Ja, matchen mot Limhamn Bunkeflo var väldigt jämn. Den hade nog kunnat sluta hur som helst. De är jättedisciplinerade och jätteduktiga, och lär ju gå upp. Det var inget att skämmas över att förlora mot dem – men samtidigt surt när det var så jämnt, säger Löddes huvudtränare, Kim Johansson, och fortsätter:
– Jag tycker ändå vi har inlett säsong okej. Några onödiga poängtapp överlag, annars bra.

Lödde är inne i ett hektiskt spelschema, med fem matcher under två veckor. En av dessa är DM-mötet med Landskrona BoIS, där Lödde, vid seger, kan säkra spel i kommande års upplaga av Svenska cupen.
– Det är klart att vi får anpassa belastningen, för vi har inte folk som klarar spela fem matcher. Så först måste vi skapa rätt balans på träningarna och sen en bra rullans på matcherna, så att alla är fräscha. Sen har vi ju studenttider och sånt. Vi har många unga spelare i laget som reser till Prag med skolorna. Det är sådana tider nu…

– Det är ju en jättehärlig möjlighet att få se hur vi står oss mot ett topplag i division ett. En viktig match, både för oss och för dem, med Svenska cupen nästa år, där man kan få ännu bättre motstånd. Och där kan det räcka med en bra match för grabbarna, att de visar upp sig, och sen kan det gå snabbt upp för dem också, säger Lödde-tränaren om det hägrande BoIS-mötet.

Löddes prestationer har gett spelarna all anledning att jubla. Foto: Lola Nilsson

Vad är det som funkat för er under säsongen?
– Vi har en bra trupp, det har vi. Sen har vi fått väldigt många nya, vi har tappat många också. Så vi har behövt få ihop det så gott det går. Vi har ändrat om lite i spelsätt med tiden. Men vi har en bra trupp med många unga som vill ta plats, vilket jag tycker är jättebra. Det är roligt att vi har så många unga duktiga. Offensivt har vi många som kan göra det lilla extra, vi har flera olika målskyttar.

Samtidigt som Kim Johansson berömmer den offensiva biten har lagets defensiv visat sig stark. Fyra nollor på de fem senaste seriematcherna(addera ytterligare en i DM-sammanhang) vittnar om just det.
– Nä, precis. Defensivt har vi varit starka. Och så länge vi kan hålla tätt bakåt så är jag inte orolig – för mål gör vi.

Lödde-målvakten Oliver Lindstedt har varit starkt bidragande till lagets framgångar. Foto: Lola Nilsson

Lödde-tränaren passar samtidigt på att hylla sin målvakt, Oliver Lindstedt.
– Han har tagit enorma steg och är en jättebidragande orsak till tryggheten där bak. En spelare som varit i klubben hela tiden.

Var ser du en förbättringspotential hos er?
– Vi kan nog behöva slipa på att kunna vila med bollen under längre perioder. Vi är väldigt duktiga på att försvara oss, väldigt duktiga på att komma till lägen fort – men att kunna andas med bollen, skulle jag säga. Vi jobbar regelbundet med det och jag ser förbättringar i det.

Och målsättningar för säsongen i stort?
– De har vi inte haft anledning att ändra. Jag hoppas att vi kommer kunna ge de andra lagen i toppen en match. Sen får vi se hur det går. “En match i taget”, som man brukar säga.

 

Joel Ask

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close