FotbollNyheterTrelleborgs FF

TFF tog tre pinnar – klättrar i tabellen

Derby i Stockholm, derby i Skåne. Men vad gör det när Trelleborgs FF och Brommapojkarna bjuder upp till kamp?! Få TFF-anhängare tycker det, i alla fall när deras lag gör som de gjorde ikväll och bortaslog BP med 3-2. 

Det var en jämn match i stort, men där TFF var hetast när målchanserna skulle förvaltas. Det skulle dock dröja, ända till publiken börjat resa sig för halvtidsförtäringen, innan första målet kom.
Trelleborg stod för detta, och i synnerhet var Sebastian Olsson den som krönte en annars avslagen första halvlek med sitt sena mål.
– Vi är lite försiktiga i första halvlek, sen i andra tar vi över matchen helt, tycker jag, sa Trelleborgs mittback, Isak Jönsson, efteråt.

Brommapojkarna skulle dock replikera strax efter paus.
Men två relativt tätt efter varandra följande mål av Mattias Håkansson och Zoran Jovanovic skulle försätta TFF i en tvåmålsledning.
– Där får de ett helt nytt flås och vi får försvara oss istället under de sista 15 minuterna. Men vi håller det kompakt bakåt och tar hem alla poäng.

Hemmalaget BP kom att kvittera en stund senare, men närmare än så skulle stockholmarna aldrig komma. Trelleborg höll undan och inkasserade tre viktiga poäng. Poäng som gör att laget lyfter i tabellen.
Det verkar ha vänt för Trelleborg efter den tuffa säsongsinledningen.
– Klart det känns som det lite. Vi börjar få ordning på vårt spel nu och det syns på våra två senaste matcher. Så det är bara att fortsätta jobba för att denna form ska hålla i sig, sa Isak Jönsson.

Segern innebär att Trelleborg klättrar till en sjätteplats i Superettans tabell. Ännu är det långt kvar till topplacering(15 poäng närmare bestämt), men lagen strax under har TFF absolut fått vittring på.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close