FC RosengårdFotbollIFK MalmöNyheter

FC Rosengård bäst i derbyt på Malmö stadion

FC Rosengård hakade på i toppen av division 2-fotbollen, bröt IFK Malmös svit på tre raka segrar och vann derbyt med 2-0 på Malmö stadion.

– Nu har vi lika många poäng som serieledaren, konstaterade FC Rosengårds tränare Mladen Blagojevic nöjt.

Tre lag har 21 poäng; Ängelholms FF, FC Rosengård och BK Olympic. ÄFF toppar tack vare bättre målskillnad.

Ett tidigt mål, William Magnusson i den andra minuten och ett sent, Granit Sherifi (bilden) i den 88:e, avgjorde. Men störst betydelse för matchbilden fick en dubbelutvisning i den 27:e. Efter ett bråk fick Ali Jasim i FC Rosengård och Noor Zadran i IFK Malmö rött kort av domaren Ahmed Al-Kodri från Hässleholm.

– Det gör ju att matchen blir konstig, det blir väldigt stora ytor och ett lägre tempo för att man kan hålla i bollen på ett annat sätt. Vi visste om att vi kunde straffa IFK Malmö på djupet och hade en tydlig plan för det.

– Vi sa före matchen att vi vill bestämma när vi går fram, när vi stannar med boll, när vi pressar högt och när vi lägger oss lägre. Det ska inte bero på vad de gör. För jag vet hur det är att möta ”Nisse Bagare”, Noor Zadran och de övriga i IFK. De vill ha hawaii och stora ytor. Därför var vårt mål att kväva deras spel med vårt eget spel. Hålla i bollen och locka upp dem, men också straffa dem så fort de hade någon som fuskade någonstans.

Skytteligaledaren Granit Sherifi fick fyra stora chanser att öka på sin målskörd. Han brände en straff, ett totalt friläge och fick se ett avslut räddas på mållinjen vid 2-0, men en boll fick han in, till just 2-0. Det var hans elfte mål på tio omgångar.

1-0-målskytten William Magnusson var farlig i boxen i början när FC Rosengård satsade på två anfallare, men fick kliva av efter utvisningarna när FC Rosengård gjorde ett byte för att få bättre balans med tio man.

– Det var synd om William som bara startat en gång tidigare och ändå gjorde sitt fjärde mål, men jag kände mig tvungen, sa Mladen Blagojevic.

IFK Malmö skapade färre chanser än FC Rosengård. Så länge det bara stod 1-0 fanns dock hela tiden hoppet och strax före 2-0 kom det också ett par riktigt farliga lägen. Man flyttade dessutom upp en av de absolut bästa spelarna Mikael Marques de Pombal Vivar. Närmast kvittering kom Almir Taletovic när han sköt i ribban.

Ett par gånger höll dock målvakten Tonny Tindberg kvar laget i matchen. Inte minst när han räddade Granit Sherifis straff alldeles i början av den andra halvleken. Det var betydligt mer en riktigt bra räddning än en dålig straff.

I FC Rosengård gjorde Oscar Vilas Nilsson och Baris Hümmet massor med nytta och laget kändes hela tiden betydligt spetsigare än IFK Malmö, som tappade mycket av sin offensiva styrka när Noor Zadran blev utvisad.  Å andra sidan hade Ali Jasim börjat matchen starkt.

Nästa 400 åskådare var på plats, vilket var många fler än vanligt. Dels var det derby, dels fritt inträde.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close