Fotboll

Tionde raka för Borstahusen – höll nollan i 885 minuter

I nio raka segermatcher hade Borstahusens BK i division fem hållit nollan bakåt.
Under måndagskvällen kom den tionde segern, men också det första baklängesmålet.

Mellan Borstahusens stolpar har Bill Halvorsen och Andreas Theuerkauf Borg huserat framgångsrikt den här säsongen. Efter nio omgångar hade laget 9-0-0 och 33-0 i målskillnad. Borta mot Stehag blev det en ny seger, slutresultatet skrevs till 1-3.
Segern var redan i hamn, men efter 885 minuters fotbollssparkande denna säsong hände det som för eller senare var tvunget att hända. Borstahusen släppte in en kasse.
Vad hände!?
– Stehag fick en straff, så det var ju typiskt. Matchen kändes avgjord, men de kämpade som 17 och var sugna på att spräcka vår noll, det märktes tydligt, säger Jonas Lindh, tränare i Borstahusen.
Vilket ålahue var det som orsakade straffen?
– Jonathan Tilly. Bill Halvorsen gick i rätt hörn, men straffen var för bra slagen.
Det blir en jobbig träning för Tilly senare i veckan? Idioten som uppvärmning och sedan ett beeptest medans de andra äter ostbågar? Och en slant till lagkassan?
– Haha, nejdå, han har gjort det bra i övrigt…

Hur stor var den här grejen med att hålla nollan så länge?
– Visst har det snackats en hel del om det. Innan matchen pratade vi om att det vore extra sjukt om det skulle bli ett självmål. Målvakterna och försvaret har kämpat extra för det här.
Era målvakterna har delat på ansvaret?
– Andreas Theuerkauf Borg jobbar på Oslofärjan, och borta två veckor i taget, så nu ska Bill stå resten av sommaren. Borg har erfarenhet från division tre och är riktigt vass. Bill tränar nästan aldrig, men det är fortfarande klubbar högre upp i seriesystemen som undrar hur läget är ibland…
Men nu får ni åka hem och träna försvarsspel?
– Det också. Vi har ju fortfarande inte släppt in något spelmål.

Bill Halvorsen.

Har du varit med om något liknande förut?
– Med 885 minuter hållen nolla? Nej, det är otrolig, men vi har haft en del marginaler med oss fram tills dess.
Är försvarsspelet någonting ni gnuggat på under försäsongen?
– Nej nej… Detta är division fem och vi tränar en eller två gånger i veckan. Man kan inte nöta på detaljer som man gör i högre divisioner för rätt som det är är tio man borta.
Som alla vet så är det ett stabilt mittbackslås som är roten till allt gott här i världen. Vilka har haft det ansvaret hos er?
– Kapten Fredric Nilsson och Fredrik Sarnik. Båda var med när jag tränade Wormo och har gjort det bra i division tre. Nu är de var trygghet där bak. Sedan har vi en bra mix mellan unga och gamla. Laget var nära att kvala upp i förra säsongen och i år målet klart; det är bara fyran som gäller.

Borstahusen har fem poäng ner till tabelltvåan Svalöv, som för övrigt tränas av en annan gammal BoIS:are; Issa Manglind. Och gissa vilka som kommer på besök på Ulkavallen på söndag klockan 14? Jojo – de gulgröna fotbollsmatadorerna från grannkommunen.
– Svalöv på hemmaplan blir verkligen en nyckelmatch, där vi nästan kan spela bort dem. Pressen är på Svalöv samtidigt som vi vill vinna. Spelarna i laget har snackat länge om just den matchen.

Fotnot:
Den tidigare elitmålvakten Bill Halvorsen har representerat i tur och ordning: Åtvidaberg, Sylvia, IFK Värnamo, Landskrona BoIS, Oskarshamns AIK, FC Rosengård, Lunds BK, Teckomatorps SK, IK Wormo – och i år då Borstahusen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close