MotorNyheter

Flest pallplatser till Brink Motorsport på Anderstorp

Brink Motorsport kunde summera en bra tävling på Anderstorp i TCR Scandinavia. Teamet tog flest pallplatser av alla och behöll sin ledning i teammästerskapet.

Efter ett dramatiskt kval stod det klart att Andreas Wernersson kvalade in som tvåa, Tobias Brink som femma, och teamets 16-åriga junior Hannes Morin som tionde förare.

– Vi gjorde ett bra Q1 och tog oss vidare till kvalets andra del, Q2. Dock med en brusten drivaxel. Mekanikerna gjorde ett megajobb och fick bilen klar så vi hann ut och sätta en tid i Q2. Inte mitt bästa varv, vi hade fart för att kunna matcha Andreas men med tanke på förutsättningarna var vi väldigt nöjda, säger Tobias Brink i ett pressutskick.

Snabbast av alla i kvalet var PWRs Robert Dahlgren.

Första racet genererade dubbla pallplatser för Brink Motorsport med Andreas på andraplats och Tobias precis bakom på en tredje. Hannes hade tyvärr utmaningar i starten. En bestraffning och 13:e i mål som resultat.

– Jag kom iväg bra och hade hugg på Robert under de första varven. Tobias gjorde en stark start och kom tidigt upp bakom mig efter sin startruta fem. Vi gjorde vad vi kunde för att jaga ifatt men Robert var helt enkelt för snabb idag. Eftersom jag var bäste poängplockare i Knutstorp hade jag 20 extra kilo i min bil, vi får vara nöjda med tanke på det säger Andreas Wernersson.

Med omvänd startordning, vänder de åtta första förarna, i helgens andra race startade Tobias Brink i ruta fyra, Andreas i ruta sju och Hannes i ruta 10. Tobias lyckades återigen med en stark inledning och passerade två bilar direkt under första varvet. Jakten på vinsten inledes men han fick nöja sig med en andraplats då Andreas Ahlberg blev för svår att komma ikapp. Andreas Wernersson hade ett tuffare race och hamnade bakom bilar som körde ytterst defensivt och tog sig i mål som sjua. Hannes Morin gjorde hade tuffa fighter racet igenom och tog sig i mål som tolfte bil.

– Dubbla pallplatser för mig i helgen känns riktigt skönt. Givetvis skulle vi vilja vara överst i andra racet, farten fanns där gapet fram till Ahlberg var för stort. Jag gjorde vad jag kunde och tog mig förbi både Engström och Bäckman under första varvet men Ahlberg hade redan fått en lucka som var för tuff att stänga till. Stort tack till teamet som räddade vår helg under drivaxelbytet under kvalet! konstaterar Tobias Brink.

– Min andra tävlingshelg någonsin i tävlingsbil och nya erfarenheter i ryggsäcken. Kanske inte min bästa helg, jag vill mer, men Anderstorp är en utmanande bana och jag har lärt mig mycket under helgen. Detta är ett läroår och vi kommer fortsätta samma på oss erfarenheter under året. Vi kommer tillbaka laddade till Skellefteå om två veckor, summerar Hannes Morin.

Andreas och Tobias ligger nu delad trea i förarmästerksapet, endast 4 poäng från totalledning. Nästa race går redan om två veckor, detta i Fällfors mellan Piteå och Skellefteå. En helt nybyggd bana som nu även är Sveriges längsta.

Foto: Anders Helgesson

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close