FotbollGIF NikeNyheter

GIF Nike siktar på andra raka avancemanget

Efter fjolårets avancemang har division fyra blivit division tre för GIF Nike.
Nu – när halva säsongen är spelad – har ytterligare en uppflyttning siktats i kikaren för seriens målgladaste lag. 

GIF Nike har fått en stimulerande start på säsongen. Tvåa i tabellen – efter svåråtkomliga Limhamn Bunkeflo, som leder med hela åtta poäng – har Lomma-laget sikte på sin andra raka uppflyttning.
Tränaren Per Harrysson nämner en av nycklarna till framgången.

– Vi har en hög konkurrenssituation i truppen, många bra spelare. Kanske inte lika många spetsspelare som andra klubbar, men jag vill ändå berömma bredden på vår trupp. Det gör det möjligt för oss att kunna vara bra trots att vi ibland saknar spelare. Vi har generellt en ganska ung trupp, skulle jag säga. Många hungriga spelare, säger Per Harrysson.

Utöver det huvudsakliga seniorlaget har GIF Nikes herrar ett reservlag. Där ges speltid åt de som inte fått så många minuter i A-lagets matcher. Även en del juniorer flyttas upp för att fylla ut och tillges rutin av seniormatcher.

– Det är en väldigt bra möjlighet för oss. Reservlagsmatcherna brukar hålla bra nivå, och det ger oss möjlighet att ge alla speltid. Vi har en ganska stor trupp i seniorlaget, så de som inte får spela så mycket i division tre får istället minuter i reservlaget.

Dags dato ligger GIF Nike på en andraplats i tabellen, två poäng före säsongens derbybataljon IF Lödde.
Ännu är endast halva säsongen spelad – ska sägas, skrivas och framhållas – men onekligen är det så att Lomma-laget har bäddat för en ny potentiell framgångshöst.

Hur ser du på er säsong så här långt?
– Prestationsmässigt är vi väldigt nöjda med hur säsongen har varit. Någon plump här och där, som gjort att vi kunnat ha ett par poäng till, men annars har vi gjort det väldigt bra. Vi är nykomlingar och försöker göra det så gott det går. Några poängtapp på otur och rutin – men vi lär oss av det. Jag tycker vi blir bättre på att spela på resultatet, bland annat.

Nike har gjort flest mål i serien i skrivande stund. Men laget har fler förtjänster och styrkor att luta sig mot.

– Vi har varit stabila bakåt. Vi har generellt sett ett bra försvarsspel. Många mål som vi släppt in har varit av individuella misstag, och det kan man inte lasta kollektivet för. Sen offensivt var vi starka redan i fjor. Vi gjorde många mål då, och vi gör många mål nu. Dock tycker jag att vi fått dålig utdelning sett till antalet målchanser vi skapat.

Finns det något annat än en möjlig uppflyttning i er aktuella målbild?
– Det är klart att det ser bra ut, men det är samtidigt lång tid kvar. många matcher, många poäng. Vi tar en match i taget, men hoppas gör man, såklart…

 

Joel Ask

Foto: Lola Nilsson/Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close