H43HandbollHK MalmöKävlinge HKNyheter

HK Malmö har gjort klart med två 17-åriga talanger

HK Malmö plockar in två 17-åriga lokala talanger i A-truppen. Elias Hall från Kävlinge HK och Arvid Johansson från H43 Lund har skrivit på tvåårskontrakt med Malmöklubben.

Hall är en vänsterhänt högernia och Johansson vänster- eller mittnia.

– Det är bra signaler till andra spelare i Malmö och Lund samt runtom i Skåne. Det finns unga mycket lovande spelare som vill ta kliv och som väljer HK Malmö. Elias och Arvid kommer vid varje träningspass omges av andra spelare med landslagsmeriter och massor av rutin och det kommer de självklart ha nytta av framåt i karriären, säger Stian Tönnesen tränare i HK Malmö i ett pressutskick.

Elias Hall är uttagen till det U17-landslag som ska spela European Open i Göteborg nu i sommar. Elias utsågs nyligen till bäste anfallare i USM finalspelet. Arvid Johansson är uttagen till riksläger 4 för spelare födda 2002.

– Vi är mycket glada att kunna knyta två så duktiga och unga spelare till HK Malmö. Med Elias och Arvid i truppen bygger vi en bro till andra unga lovande spelare i klubben och gör deras steg till A-lagsspel lättare, säger Jörgen Rasmusson ordförande i HK Malmö.

De två spelarna ser fram emot att få komma till Handbollsligan

– Jag ser det som en stor utmaning och en kul upplevelse att få komma till en så stor klubb som HK Malmö. Jag ser fram emot att utveckla den fysiska delen, men så klart även allt det handbollsmässiga, säger Arvid Johansson.

– Jag valde Malmö för att jag tror det är en bra miljö för mig att vidareutvecklas i och så kände jag direkt att sammanhållningen var bra i laget både på och utanför plan. Jag har ett bra skott men känner att jag kan utveckla genombrottsspelet samt mitt försvarsspel, konstaterar Elias Hall i pressutskicket.

Foto: HK Malmö

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close