FotbollNyheterSkabersjö IF

Sexpoängsmatch mellan Skabersjö och Skurup

I oerhört jämna divison fem södra drabbar Skabersjö IF och Skurups AIF samman under torsdagen.
Ett möte om viktiga poäng, som kan skapa avstånd gentemot den respektive opponenten.  

Skabersjö IF agerar hemmalag. “Kanariefåglarna” kommer från två raka förluster – en svit man hoppas bryta i mot Skurup.

– Det är klart att killarna är revanschsugna. Vi behöver komma tillbaka till en vinst, och tagga till. Så set handlar bara om tre poäng imorgon, säger Skabersjö-tränaren Hampus Hannula och fortsätter.

– De(Skurups AIF) är ett lag som spelar på motståndarnas svagheter. Så var det när vi mötte dem sist för två år sedan. De är ett omställningslag. De fick en bra start, men det har planat ut. Kan vara ett bra läge att möta dem. Jag hoppas vi kommer kunna ha bollen, vi har ju hemmaplan. Vi vill ju “ta tag i det”, så att säga.

Den rådande negativa sviten är delvis en produkt av skador och semestertidernas intåg. Skabersjö har tvingats röra om i truppen och fylla de hål som uppstått.

– Vi är lite där just nu att vi spelar på det vi har. Ibland räcker det och ibland räcker det inte. Vi har inte samma trupp nu som vi hade i början av säsongen. Det är klart att vi drabbas av att killarna prioriterar annat, med familj, med jobb. Sen skavanker, som kanske kommer av att vi inte är de allra mest vältränade. Vi har ett par spelare borta till imorgon, som jag tycker är tongivande hos oss.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close