Nyheter

Allsvenskans 12-årsavtal värt 1,8 miljarder

Kindred Groups avtal med Svensk Elitfotboll om att via varumärket Unibet bli huvudsponsor till Allsvenskan och Superettan avser ett samarbete på totalt tolv år från den 1 januari 2020 och är värt 1,8 miljarder kronor.

Kindred Groups (tidigare Unibet Group) avtal med Svensk Elitfotboll om huvudsponsorskapet för Allsvenskan och Superettan är en av de största satsningarna på svensk idrott någonsin. Avtalet löper över sex år med en option om ytterligare sex år till ett totalt värde på 1,8 miljarder kronor. Samarbetet, som börjar gälla den 1 januari 2020, har en tydlig målbild om att utveckla svensk elitfotboll till en av de främsta ligorna i Europa.
Det ett ytterligare ett steg i riktningen att svenska casinon och spelbolag stärker svensk fotbolls position.

Sponsorskapet sker genom Kindreds varumärke Unibet där ambitionen är att kanalisera engagemanget inom främst tre områden:
* Att utveckla svensk elitfotboll sportsligt
* Att möjliggöra för fotbollsfamiljen att ge tillbaka till samhället genom att ge mer pengar till klubbarna
* Att fortsätta bekämpa match-fixning genom utökade samarbeten
– Vi är väldigt stolta och glada över att ha ingått detta historiska avtal med Svensk Elitfotboll om att bli huvudsponsor för Allsvenskan och Superetten. Avtalet innebär en betydande och långsiktig satsning på svensk idrott. Vi har i 20 års tid kämpat för att få möjlighet att bidra till utvecklingen av svensk fotboll och gläds idag åt att få ingå detta samarbete, säger Dersim Sylwan, General Manager Sverige för Kindred Group.

– Den nya spellicenslagen gör det äntligen möljigt för svensk idrott att få marknadsmässigt betalt för sina samarbeten vilket är bra för klubbar, föreningar, förbund och utövare. Med detta avtal får Svensk Elitfotboll betydligt mer betalat än tidigare samarbeten, fortsätter Dersim Sylwan.

Den årliga ersättningen om upp till 150 miljoner kronor till Svensk Elitfotboll fördelas på följande sätt:

100 miljoner för huvudsponsorskapet som fördelas mellan klubbarna i Allsvenskan och Superettan enligt Svensk Elitfotbolls fördelningsnyckel
25 miljoner för att finansiera Svensk Elitfotbolls talangutveckling, värdegrundsarbete och integritetsarbete
20 miljoner fördelas till klubbarna utifrån Unibet-kundernas önskemål
5 miljoner avser en särskild europasatsning

Relaterade artiklar

Back to top button
Close