FotbollNyheterStaffanstorp United FC

Staffanstorp United reste sig och vann

Staffanstorp United FC tog en stark seger under torsdagen, då man besegrade Bjärreds IF med 3-1. Ett viktigt hälsobesked efter 8-0-förlusten senast.

Med den tuffa smällen i ryggen skulle Staffanstorp United försöka rädda hedern genom ett godtagbart resultat hemma mot Bjärred. Och så blev det också. 3-1-seger och de gråaste, mest regntunga orosmolnen bortblåsta.

– Jag tycker väl att vi är snäppet bättre än dem. De är vi som har lägena. De är ett bolltryggt lag, rullar mycket boll, men vi tillåter dem inte att skapa speciellt många lägen, sa Staffanstorpstränaren Alexander Ekström efteråt.

Staffanstorp ledde och såg ut att gå mot en betryggande seger – men så enkelt blev det aldrig.

– Vi borde kanske varit lite skarpare och stängt matchen. Men när de reducerar till 1-2 så blir det nerv i matchen, som det brukar. Men jag tycker vi löser det bra, vi är snäppet bättre idag.

Som ovan nämnt kom Staffanstorp till dagens match med en betungande 8-0-förlust mot Åkarp i bagaget.

– Vi hade pratat mycket om försvarsspelet inför idag. Att vi skulle våga kliva, våga vara aggressiva. Man kan ju älta det hur länge som helst – jag tror att killarna kände samma besvikelse som jag. Vi pratade om det och tryckte på de bitar som var mindre bra, sa Alexander Ekström.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close