FotbollNyheter

Anpassad träning möjliggör Österlens toppkänning

Under lördagen möter Österlens FF topplaget FK Karlskrona. En match man går in i med gott mod – mycket tack vare sin träningsfilosofi. 
– Vi har anpassat träningen efter förutsättningar, och därmed skapat förutsättningar för oss själva, säger Österlen-tränaren Jonas Stridsberg. 

– Det har ju varit varmt som tusan. Vi har pratat om det under träningarna, att värdera, att ta rätt beslut. Men våra träningar har sett bra ut. Vi har haft ett jäkla bra driv och ser starka ut inför helgen, säger Österlens tränare, Jonas Stridsberg, inför helgens match.

Efter en poängmässigt lite knackigare start har Österlen fått upp ångan med några uppradade vinster. Med ångan uppe har man inte för avsikt at stanna för nästa hinder; Karlskrona.

– Vi vet att de är ett bra lag. De har några spelare som spelat på en högre nivå. Och det är väl det laget som ser starkast ut på pappret. En häftig match. Vi känner att vi är på gång. Spännande. Får vi ihop det offensivt och defensivt så matchar vi dem.

Hur pass drabbade av skador har ni varit under säsongen?
– Vi har varit förskonade från sånt. Vi har varit noggranna med att bygga upp detta på rätt sätt. När jag kom till klubben så var spelarna inte speciellt bra tränade, för sin nivå, då. Det har varit en balansgång hela resan, och det är jag jättenöjd med. Vi har lyckats undvika skador tack vare det. Det är absolut ett resultat av hur vi valt att lägga upp träningarna. Vi i tränarteamet har en ständig dialog kring det.

Vad står mellan er och högre placeringar i tabellen?
– Ja, du… Allt hänger på hur vi utvecklas som grupp. Det tycker jag att vi gör, och fortsätter vi göra det så kan det bli bra. Vi är liksom nya för varandra, för året – och även om en del känner till varandra, så är det jätteviktigt att vi fortsätter jobba för att utvecklas. Gör vi det så tror jag vi kan vara med där uppe och tamas. Jag tycker att killarna har anammat min filosofi, ja, men jag vet att vi kan ännu bättre. Och vi blir bättre. Vi är på gång.

 

Joel Ask

Foto: Lola Nilsson/Skånesport

Relaterade artiklar

Back to top button
Close