skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

IK Pantern i konkurs – ”Tyvärr får vi lida för gamla synder”

Från bedrövligt till katastrof.
IK Pantern som förra veckan drog sig ur Allsvenskan har under fredagen begärt sig själva i konkurs, och kommer därför sannolikt inte till spel alls nästa säsong.

Under fredagen publicerade klubben ett pressmeddelande där ordförande Peter Nilsson uttalar sig.
– Vår likviditet har varit tuff halka säsongen eftersom vi startade med ett stort kinas och med svåra förutsättningar. Vi har haft en löpande dialog om situation hela säsongen med vår största finansiär, Hugo stenbäcl, som också gett signaler på att viska kunna lösa det. Men som samtidigt tydligt sagt att det behövs fler som bidrar om det ska fortsätta, han vill inte vara ensam.
– När inga andra vill vara med och driva föreningen ekonomiskt och när sponsorer ”avvaktar” så slutar det till sist på detta sätt. Vi är i en återvändsgränd och i ett moment 22. I onsdags sprack det sista försöket till en räddning för överlevnad och med de räkenskaper vi har så går det inte att driva vidare.

– Det här var det absolut sista jag ville skulle hända och för er som inte vet det så vill jag även säga att jag har gjort allt som står i min makt för att försöka hitta en lösning för IK Pantern, även Hugo har varit i Malmö vid flera tillfällen i möten och samtal. Han har också sagt att han kan betala in hälften av behovet om någon annan också ställer upp. När det sista försöket i onsdags sprack insåg både jag och Hugo att detta inte kommer gå att rädda, tyvärr får vi lida för gamla synder i föreningen, både ekonomiska och relationsmässiga. Historien sänker IK Pantern idag.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close