MotorNyheter

Joel Eriksson tillbaka på vinnarbanan

För snart ett år sedan skrev Joel Eriksson in sig i historieböckerna som vinnare i DTM. Platsen för den förlösande första segern – som samtidigt gjorde Tomelillaföraren till den näst yngste någonsin att ta hem ett DTM-lopp (20 år) – var den tekniska Misano-banan på Italiens östra kust. I helgen återvänder Eriksson till den adriatiska Rivieran för säsongens tredje deltävling och han gör det med en rykande färsk pallplats i bagaget.

Joel Eriksson slutade tvåa bakom teamkamraten Philipp Eng i en känslosam dubbelseger för BMW Team RBM på stallets hemmaplan i belgiska Zolder för tre veckor sedan, och hoppas kunna surfa vidare på samma framgångsvåg när DTM-fältet drar in i Misano.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Misano. Jag har fantastiska minnen därifrån från i fjol. Vi hade väldigt bra fart i både torrt och regn och det är en av mina favoritbanor. Vi kommer naturligtvis göra vad vi kan för att bygga vidare från pallplatsen i Zolder och slåss om ett nytt bra resultat, säger Joel Eriksson i ett pressutskick.

Förra året förärades deltävlingen i Misano av gästföraren Alex Zanardi, som den gången rattade en extra BMW M4 DTM. I år är det istället hos rivalen Audi som en annan gästförare återfinns, när MotoGP-stjärnan Andrea Dovizioso gör sin första DTM-start.

Fjolårets race i Misano kördes under strålkastarbelysning på natten, men årets två heat – ett på lördag och ett på söndag – körs båda på den ordinarie DTM-slotten klockan 13.30.

Foto: DTM / BMW Motorsport

TIDSSCHEMA

DTM | Deltävling 3/9
 Misano (Italien)

Fredag 7 juni
Fri träning 1: 15.35-16.20
Fri träning 2: 18.25-18.55

Lördag 8 juni
Kval 1: 10.30-10.50
Race 1: 13.30-14.30

Söndag 9 juni
Kval 2: 10.45-11.05
Race 2: 13.30-14.30

MÄSTERSKAPSTABELL (topp fem)
DTM | Efter 4/18 race

1: Philipp Eng (AUT), BMW, 59 p.
2: René Rast (GER), Audi, 54 p.
3: Marco Wittmann (GER), BMW, 43 p.
4: Mike Rockenfeller (GER), Audi, 42 p.
5: Nico Müller (SUI), Audi, 41 p.

11: Joel Eriksson (SWE), BMW, 20 p.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close